Vágólapra másolva!
Nem volt tudomása a rendőrségnek arról a szurkolói verekedésről, amely az Index hírportál szerint október végén, a DVSC-FTC meccs előtt történt a debreceni Nagyerdőben - közölte Vezendi Jánosné, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Az eredeti videón, amely október 24-én került fel a YouTube-ra, a Loki és a Fradi mérkőzése előtt az erdőben a két klub húsz szurkolója ütötte-verte egymást.


A két csapat aznap bajnoki mérkőzésen mérte össze erejét, előtte pedig két fanatikus-csoport, az Eastern Greens és az Ultras Debrecen leszervezett egy verekedést.

A csatakiáltás után nagyjából tízen-tízen estek egymásnak, a fradisták fekete, a debreceniek fehér egyenpólóban. Rúgtak fejre, nemi szervre, támadták a földön fekvőt is, egyszerre akár többen is.

A rendőrségi szóvivő elmondta: az esetről a debreceni kapitánysághoz is most érkezett bejelentés, egyelőre tájékozódnak. Az interneten megjelent felvétel alapján a Debreceni Rendőrkapitányság a körülmények pontos tisztázása érekében az esetet feljelentéskiegészítésben vizsgálja. A felvétel alapján nem állapítható meg egyértelműen, hogy mikor, hol és kik között történt a verekedés.

A feljelentéskiegészítés azt jelenti, hogy a hatóságnak 15 napja van arra, hogy a nyomozás elrendeléséről döntsön.

A videó internetes megjelenése előtt a felvételen látható esetről a rendőrségnek nem volt tudomása - jegyezte meg Vezendi Jánosné.