Vágólapra másolva!
Haber kapus nagy hibájából szerzett vezetést a Zalaegerszeg a Ferencváros ellen, majd Rósa hiába egyenlített, mert a hajrában tizenegyest értékesített a ZTE, amely zsinórban ötödik bajnoki győzelmét aratta.

Fradi-bukta, Videoton-siker - eredmények, tabella

NB I., 13. forduló:
ZTE - FTC 2-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 8086 néző, v.: Kassai
gól: Balázs (6.), Delic (89., 11-es), illetve Rósa (65.)
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Varga R., Panikvar - Szalai, Kamber, Balázs, Illés (Horváth A., 59.) - Rajcomar (Delic, 67.), Simon A. (Turcsik, 83.)
Ferencváros: Haber - Balog Z. (Adriano, 34.), Csizmadia, Rodenbücher - Andrezinho, Maróti, Rósa D. (Stanic, 80.), Józsi, Miljkovic (Abdi, 54.), Schembri - Heinz
sárga lap: Panikvar (25.), Kamber (60.), Horváth A. (88.), Varga R.(93.), illetve Miljkovic (20.) Csizmadia (67.), Maróti (87.)

Jól kezdett a Fradi, de Justin Haber kapus nagy hibája után Balázs már a negyedik percben az üres kapuba passzolhatott. A gól megfogta a vendégeket, akik csak a félidő második részére vették át az irányítást.

Fordulás után többnyire a zöld-fehérek játszottak fölényben, Rósa Dénes egy védelmi hiba után egyenlített is, ám a 83. percben a Fradi-drukkerek füstbombákat dobáltak a pályára, ami miatt Kassai játékvezető néhány percre félbeszakította a meccset.

A maradék időben hiába támadott az FTC, egy hazai kontra végén Maróti szabálytalanságáért büntetőt ítélt Kassai, Delic pedig nem hibázott.

Forrás: MTI
Delic lő, gól

Prukner László az eredmény, és csapata szurkolói miatt is csalódott volt: "Igazságtalan a játék, úgy gondolom. Sokat dolgoztunk, a szezon egyik legjobb játékával rukkoltunk elő, és az sem volt elég. A szurkolóink ezzel a füstbombával megtörték a csapat lendületét. Ez nem jött jól, de összességében saját magunkat vertük meg."


"Edzésmunkában Haber agresszívebb és határozottabb teljesítményt nyújtott, ezért döntöttünk úgy, hogy pihentetjük Ranilovicot" - indokolta a bakizó kapus csapatba állítását a Sport1 TV-n a tréner.

"Időnként túljátszottak minket a középpályán, mezőnyfölényben volt a Ferencváros" - ismerte el Csank János, a hazaiak edzője.