Vágólapra másolva!
Az Újpest hazai környezetben 3-1-re nyert a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Monicomp Liga 14. fordulójának szombati játéknapján. A találkozót követően a vendégek szakvezetője, Massimo Morales bejelentette távozását.

Monicomp Liga, 14. forduló:
Újpest FC - Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4265 néző
v.: Vad II.
Újpest: Balajcza - Szokol, Takács Z., Vermes, Pollák (Kiss Z., 71.) - Böőr (Matos, 70.), Tajthy, Mitrovic, Simon K. (Sitku, 80.) - Rajczi, Tisza
Honvéd: Kemenes - Takács Á., Botis, Debreceni, Hajdú - Danilo (Bajner, 81.), Akassou, Coira (Abass, a szünetben), Sadjo - Rouani, Bojtor (Moreira, 51.)
gól: Hajdú (40., öngól), Böőr (45.), Rajczi (53., 11-esből), illetve Bajner (82.)
sárga lap: Pollák (19.), illetve Danilo (52.)

Az első félidő nagy részében az Újpest nem tudott jelentős helyzetet kidolgozni a jól záró Honvéd-védelem mellett. Az utolsó öt perc azonban meghozta az izgalmakat: az Újpest egy kissé komikus öngóllal megszerezte a vezetést, majd a szünet előtti utolsó pillanatokban Böőr Zoltán duplázta meg az előnyt. Mindkét alkalommal Simon Krisztián volt az előkészítő.

A biztos vezetés tudatában a fordulást követően jóval felszabadultabban futballozott a lila-fehér csapat, ráadásul a Danilo kezezéséért kapott büntetőt Rajczi értékesítette, amivel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa. A hajrában Bajner Bálint egy perccel pályára lépését követően szépített, így kialakult a 3-1-es végeredmény.

A találkozót követően Massimo Morales, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője bejelentette, hogy távozik az együttestől. Az olasz szakember a Sport1 Tv-nek nyilatkozva azt mondta, úgy érzi, a jelenlegi körülmények között nem tud többet segíteni a csapatnak. Hozzátette, nem a szombati vereség miatt távozik. A 46 éves Morales, aki korábban többek között Giovanni Trapattoni segítőjeként dolgozott a Bayer Münchennél, tavaly októberben vette át a Honvéd irányítását.