Vágólapra másolva!
Gera Zoltán szerint a Premier League-ben tizenhetedik Fulham sokkal jobb teljesítményre képes, mint amit eddig nyújtott a bajnokságban. A tavalyi Európa Liga-döntős csapat vasárnap hazai pályán 4-1-re kikapott a Manchester Citytől, és mindössze jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nem áll kieső helyen.

"Nem szabad pánikolnunk, össze kell fognunk a siker érdekében" - idézte a London Evening Standard a 31 éves középpályást, aki a legutóbbi bajnokin a szünetben állt be csereként, és szépítő gólt szerzett a negyedik helyezett manchesteriek ellen.

"Ha pánikolni kezdünk, az nem jó a csapat számára. Mindenki jól tudja, hogy jobban is tudunk, és jobban is fogunk futballozni. A bajnokság nagyon szoros, még van időnk pontokat szerezni, és elhagyni a kiesőzónát" - mondta Gera, hozzátéve, hogy elsősorban a jó csapatszellem miatt biztos az előrelépésben, amely hozzásegítheti a Fulhamet ahhoz, hogy ismét meccseket nyerjen a bajnokságban.

Az együttes eddig mindössze tizennégy gólt szerzett, amiről Gera azt mondta: "Nem könnyű. Sok helyzetet kidolgozunk, de keveset váltunk gólra. Dolgoznunk kell azon, hogy jobb legyen a helyzetkihasználásunk. Remélem, az elmúlt balszerencsés időszakot egy jobb követi majd. A vasárnapi meccset pedig el kell felejteni, mostantól csak a Birmingham ellenire koncentrálunk, amely nagyon fontos lesz, éppen ezért meg is akarjuk nyerni."

A Fulham az eddigi 14 fordulóban csak kétszer tudott nyerni, pedig 2009-ben - igaz, még Roy Hodgson irányításával - hetedik lett, majd az Európa Ligában, Gera Zoltán góljainak is köszönhetően egészen a döntőig menetelt, igaz, a Premier League-ben csak a tizenkettedik helyen végzett. Nyáron a Liverpoolhoz igazolt Hodgsont a walesi Mark Hughes váltotta a kispadon.