Vágólapra másolva!

Amit a hal is berúgna - szavazzon a legnagyobb kihagyott helyzetre!

Örök törvény a futballpályákon, nincs olyan nagy helyzet, amit ne lehetne elrontani. Az utóbbi hetekben több olyan esetet láttunk, amikor megdörzsöltük a szemünket, mert nem hittük el, hogy pár méterről képtelenség a helyére küldeni a labdát, ez adta az apropót az alábbi összeállításhoz, amelybe bekerült a vb-aranylabdás Forlán, Hajnal Tamás túl nagy gólra szomjazó társa, valamint az edzőjének majdnem szívrohamot okozó kecskeméti légiós. Tekintse meg a tíz bakit, majd szavazzon arra a helyzetre, amelyiket a legnehezebb volt kihagyni!

A legfrissebb eset: a Dortmund pár perc alatt 2-1-re fordított Freiburgban, és a lengyel Jakub Blaszczykowski mindent eldönthetett volna, amikor az üres kapuval találta magát szemben, de ez sem volt elég ahhoz, hogy tizenegy méterről célba találjon.

244601outform.html400350


A katari Fahad Kalfan a videomegosztóoldalnak köszönhetően lett ismert, a 18 éves katari csatár az Ázsia-kupa negyeddöntőjében akár hős is lehetett volna az üzbégek ellen, de óriási ziccerben nagyon suta mozdulattal a kapufát találta el. A meccset végül az üzbégek nyerték 1-0-ra.

244602outform.html400350


A 19 éves Alan Gatagovnak óriási karriert jósolnak Oroszországban, a Lokomotív Moszkvában játszó középpályás könnyen lehet, hogy valóban sztár lesz, de ahhoz a videón láthatóhoz hasonló szituációkat ki kell használnia, különben mindenki erre a bakijára fog emlékezni, amit a Szibir elleni meccsen produkált.

244603outform.html400350


Hogy a magyar bajnokságban is előfordulnak hasonlóan vicces jelenetek, arra a Kecskemét-Újpest meccs a példa. A hazaiak kongói csatára, Francis Litsingi a gólvonalig gyalogolhatott volna a labdával, helyette azt a megoldást választotta, hogy elegánsan a kapu fölé emelte.

244604outform.html400350


Lehet, hogy horvátok ki-kijutnak a vébékre, Eb-kre, de náluk is vannak pechvogelek, a Dinamo Zagrebben Ilija Sivonjic játszó hét és fél centiről tudta elrontani a helyzezet a Cibalia Venkovci ellen. Ahogy a YouTube-on az egyik kommentelő fogalmazott, ezt még a halam is berúgta volna.

244605outform.html400350


Rocky Baptiste valóságos legendának számít az angol alsóbb osztályokban, ifiként a Chelsea-nél is megfordult, de a legmagasabb szintre sosem jutott el, legismertebb csapata a Luton volt, jelenleg a félprofi Harrow Borough-ban játszik. A Boro színeiben a Waltham Abbey ellen előbb a kapu torkából bikázta a labdát a nagyvilágba, majd a második félidőben szerzett egy szenzációsan nagy gólt.

244606outform.html400350


Hogy mit érezhet az a játékos, aki csereként lép pályára élete első válogatott meccsén, és aztán három méterről nem képes a labdát az üres kapuba pöckölni? A skót Chris Iwelumo már tudja, miután 2008-ban a norvégok elleni vb-selejtezőn (0-0) bemutatott bénázása után rajta röhögött fél Európa.

244607outform.html400350


Ha egy játékos győztes gólt szerez egy Rangers-Celtic derbin, örökké belopja magát a drukkerek szívéve. Ellenben, ha ordas ziccerben a lelátóra rúgja a labdát, ne csodálkozzon, ha nem költenek róla dalt a fanatikusok. Peter van Vossen 1996 és '98 között öt gólt szerzett a Rangers mezében, de talán ma sem érti, hova rúgta a labdát a Celtic elleni rangadón.

244608outform.html400350


Diego Forlán elnyerte a dél-afrikai vébé Aranylabdáját, de neki is voltak rosszabb napjai, Manchesterben például nem sikerült kifutnia magát, első góljára nyolc hónapot kellett várnia. Az uruguayi klasszis egy Juventus elleni felkészülési meccsen még magát is kinevette, amikor az ötösről nem volt képes az üres kapuba juttatni a labdát.

244609outform.html400350


A paraguayi Libertad játékosa, Arnaldo Vera saját kapkodása miatt csatlakozott a balekok klubjához: ahelyett, hogy örült volna, hogy olyan mázlista volt, hogy a visszapattanó labda a kapu felé csorgott, még belekapált a labdába, amit így sikerült a lécre püfölnie.

244610outform.html400350