Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának (Serie A) játékosai december 11-12-én megtartják szeptember közepére ígért, majd elhalasztott sztrájkjukat. Leonardo Grosso játékosok szakszervezetének alelnöke keddi bejelentése szerint jövő hétvégén nem lépnek pályára a labdarúgók.

Az Olasz Futballisták Szövetsége azért tiltakozik, mert a klubok és a labdarúgók érdekvédelmi szervezete közötti, nyáron lejárt kollektív szerződést még nem újították meg, ráadásul a csapatok a korábbihoz képest módosítanák az átigazolási szabályzatot.

Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok szakszervezetének alelnöke, Leonardo Grosso csalódottságának adott hangot. "Csalódottak vagyunk, mert nyitottnak bizonyultunk a tárgyalásokra, mégsem született megegyezés."

A játékosok először szeptember 10-én döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára, később azonban a tárgyalások zavartalan folytatása miatt elhalasztották a lépést, de megállapodás azóta sem született.

A Serie A történetében nem ez lesz az első eset, hogy a labdarúgók sztrájkolnak: az 1995-96-os idényben a 26. forduló maradt el, illetve rendezték egy hónappal később, mert a játékosok a Bosman-ügy és következményei miatt munkabeszüntetést tartottak.