Vágólapra másolva!
Óriási stratégiai hibát követett el José Mourinho, a Real Madrid edzője, csapata azért kapott ki 5-0-ra a Barcelona ellen, állítja Dr. Mezey György. A Videoton szakvezetője saját blogjában azt írta, a portugál edző elszállt saját sikereitől, csakúgy, mint Cristiano Ronaldo, akit elkapott a sztárok furcsa világa és már nem éhes a sikerre.

Dr. Mezey György, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője a klub honlapján vezetett blogjában azt írta, a Real Madrid 5-0-s veresége ellenére nincs ekkora különbség a Barcelona javára.

"Tartom a véleményem: Mourinho fölötte áll Guardiolának, akinek még rengeteg tapasztalatra van szüksége. A Barcelona hétfői játékát sem csak az ő érdemének tartom, hiszen a klubnál évtizedek óta építik ezt a fajta futballt, jelenleg is fantasztikus játékosokkal, akikből nem Guardiola csinált Európa-, és világbajnokot. Megjegyezem, nem akarom elvitatni Pep érdemeit. Ki kell viszont mondani, a madridiak igen profi mestere ezt a mérkőzést elrontotta, úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva."

Mezey szerint nem kellett volna semmi mást csinálnia a portugál szakembernek, mint leutánoznia a tavaszi BL-elődöntőt, az Inter-Barcelona találkozót, amikor az olaszok edzőjeként csapatával búcsúztatta a katalánokat a sorozattól.

"Ehelyett kitolta a védekezést a félpálya felére, ott is vonalba állította és rendszertelenül, lesre játszatta a csapatot. Márpedig David Villa, Iniesta, Xavi, Messi, vagy Pedro ellen nem lehet vonalban védekezni és úgy játszani, ahogy azt a Real tette. Ilyen stratégiai hibát még nem is láttam edzőt elkövetni" - írta Mezey, aki úgy véli, Mourinho annyira elszállt a saját sikereitől, hogy egy saját verziót dolgozott ki arra, hogyan lehet a Barcelonát megverni.

A szakember szerint Cristiano Ronaldo, a Real Madrid csillaga nincs egy súlycsoportban a barcelonai Lionel Messivel.

"A portugált elkapta a sztárok furcsa világa. A Barca elleni tevékenysége ezúttal kimerült a reklamálásokban és a különféle alakításokban - többek között, hogy nekiment Guardiolának. Messit viszont semmi más nem érdekelte, csak a futball, látszott, hogy élvezi a játékot és fantasztikus gólpasszokat adott... A legnagyobb különbséget abban látom, hogy Ronaldo már nem éhes a sikerre, túl sok minden van a múltjában: mesés igazolások, nagy pénzek, kitudódott magánéleti ügyek. A kis argentin pedig jelenleg még teljes mértékben a futballnak élő zseni."