Vágólapra másolva!
A Levante 2-0-ra nyert az Atlético Madrid ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának nyitómérkőzésén. A Barcelona vonattal és busszal végül eljutott Pamplonába, de így sem adoitt esélyt az Osasunának, s 3-0-ra nyert. A Real Madrid hazai pályán verte Cristiano Ronaldo két góljával 2-0-ra a Valenciát.

Kaotikus napot követően mégis pályára lépett a Barcelona labdarúgócsapata az Osasuna ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. Az országot sújtó légiközlekedési sztrájk miatt ugyanis a katalán együttes nem tudott időben elindulni Pamplonába, így úgy tűnt, elmarad a mérkőzés.

Az Osasuna vezetői cáfolták, hogy egyeztettek volna a Barcelonával, így nem tudni, honnan szivárogtak ki olyan hírek, hogy vasárnap délutánra halasztják a találkozót. Az biztos, hogy a barcelonaiak ebbe nem mentek volna bele, hiszen kedden már a Rubin Kazany ellen lének pályára a Bajnokok Ligájában. Az As sportnapilap szerint a Barcelona azt javasolta, a találkozót december 15-én bonyolítsák le.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) jelezte, a találkozót 20.00-kor le kell játszani, a szabályok értelmében a játékvezetőnek félóra türelmi időt kell adnia, ha addig nem érkezik meg az ellenfél, akkor utána a három pontot az Osasuna kapja meg.

A Barcelona játékosai 13 óráig várakoztak a Camp Nouban, majd hazamentek, de a spanyol szövetség hírét hallva, miszerint meg kell rendezni a meccset, a klubvezetés 16 órára ismét összehívta a keretet. A közel 500 kilométernyi távot a csapat két részletben tette meg: Zaragozáig vonattal jutottak el, onnan 17.50-kor luxusbusszal gördültek be 20 óra előtt pár perccel a pamplonai stadionba.

A találkozó így 20 órakor nem kezdődhetett el, a Livescore.com úgy értesült, 20.15-re, majd 20.30-ra módosult az időpont, a Marca és az As azonban biztos forrásból megtudta a biztos 20.45-ös kezdési időpontot.

Az összecsapáson nem úgy tűnt, hogy a Barcát megrendítette volna az utazás és az időpontmódosítás. A 26. percben Messi gyönyörűen ugratta ki Pedrőt, aki okosan gurított a jobb alsó sarokba (0-1).


A 65. percben Villa saját térfeléről indította Messit, aki a felezővonaltól a kapuig vágtázott, majd balról a rövid sarokba lőtt (0-2).


A 0-3-as végeredményt az argentin zseni állította be büntetőből. A hazaiaknál Vadócz Krisztián nem lépett pályára.

Eredmények, Primera División, 14. forduló:
Levante - Atlético Madrid 2-0 (1-0)
gól:
Nano (3.), Caicedo (59.)

Osasuna - FC Barcelona 0-3 (0-1)
gól:
Pedro (26.), Messi (65., 84., a másodikat büntetőből)

Real Madrid - Valencia 2-0 (0-0)
gól:
C. Ronaldo (73., 87.)
piros lap: Albelda (66., Valencia)

A vasárnapi program:
Almería - Real Zaragoza 17.00
Espanyol - Sporting Gijón 17.00
Getafe - Real Mallorca 17.00
Málaga - Racing Santander 17.00
Villarreal - Sevilla 19.00
Real Sociedad - Athletic Bilbao 21.00

Hétfőn játsszák:
Deportivo La Coruna - Herculés 21.00