Vágólapra másolva!
A Videoton vezetőedzője, Mezey György szerint csapatából nyolc labdarúgó iránt érdeklődnek, ám közülük csak kettőt akar eladni a klub, köztük a góllövőlistát vezető André Alvest. A tréner úgy véli, az NB I-et hét ponttal vezető csapata közönségcsalogató játékkal rukkolt elő az őszi idény során, "ami sikernek is nevezhető ebben a vérszegény magyar futballban".

"A bajnokság elején kitűzött célt a csapat teljes egészében teljesítette, hiszen impozáns pontelőnnyel és a legtöbb rúgott, illetve a legkevesebb kapott góllal az első helyen zárta az őszt" - kezdte értékelését a Vidi.hu-n Mezey György, majd így folytatta: "A mérkőzések döntő többségén kitűnő és közönségcsalogató játékot is produkáltunk, ami sikernek is nevezhető ebben a vérszegény magyar futballban. Ebben persze bent van egy-két gyengébben sikerült találkozó is, ami pontokba került, de ez kikerülhetetlen. Nem lebecsülendő tény, hogy - amellett, hogy még több nézőt várnék - nálunk, Fehérváron emelkedett a legdinamikusabban a nézőszám."

Mezey szinte minden játékosáról elégedetten nyilatkozott: "Az ősz folyamán egy nagyon erős gerinc stabilizálta és hozta az eredményeket, s erre a gerincre kiválóan fel lehetett fűzni a többi játékost. A központi mag egyik eleme Bozovic, aki a kezdeti nehézségeken túljutott, és remek teljesítményt nyújtott. Idetartozik a Lipták, Vaskó belsővédő-páros, a válogatott Elek és Lázár, valamint Sándor, illetve elöl Alves. De ott van a rendkívül intelligens, képzett és mindent a csapat érdekeinek alárendelő kapitány, Farkas Balázs, aki a csapatot összefogta, még akkor is, ha egy-két mérkőzésen nem volt a kezdők között."

A szakvezető arra számít, hogy a csapatban lesznek majd személyi változások. "Alvest nagy valószínűséggel elviszik a télen, ami ellen nem is ágálhatunk, mert most annyit lehet érte kapni, amiből komoly, őt pótolni képes játékost hozhatunk. Azt is meg kell értenünk, hogy André 27 éves, csúcson van, most adódhat előtte olyan lehetőség, amilyen a következő átigazolási időszakban már nem biztos."

Mezey elmondta: jelenleg nyolc játékosuk iránt van érdeklődés, de összesen két játékos elmenetelével kalkulál. "Többet nem tervezünk elengedni, mert akkor nem tudjuk teljesíteni a terveinket."

"Az idehozott futballisták közül Vaskó, Gosztonyi, Vasiljevic és a már említett Bozovic remekül helyt állt, kezdőként, de csereként is felvették a ritmust és alkalmazkodtak, jó néhányszor lendítő elemei voltak a csapatnak. Bojan Djordjicot továbbra sem írom le, de ahhoz, hogy ő biztos kezdő legyen, a teljes csapatjátékot át kellene alakítani. A játéktudása megvan, de érthető módon nem szívesen nyúlok a jelenlegi szerkezethez és játékrendszerhez. Aki kilóg a sorból - s ezt a szurkolók jól látták a szezon folyamán -, az Mutumba, aki nem tudott nálunk gyökeret verni, s erre nem is látok reményt. Így valószínűleg kölcsönbe visszatér az AIK-hoz, ha meg tudunk egyezni a stockholmi klubbal" - számolt be a várható változásokról a szakember.