Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott korábbi világklasszis játékosa, Oliver Kahn távozásra biztatja Manuel Neuert. A Schalke válogatott kapusa szívesen költözne Münchenbe.

A Bayern München már visszavonult legendája, Oliver Kahn szerint Manuel Neuer csak akkor lehet világklasszis kapus, ha eligazol a gelsenkircheni klubtól. A dél-afrikai világbajnokságon remek formában védő 24 éves német kapus már jelezte, hogy szívesen igazolna egy, a Schalkénál magasabban jegyzett csapatba. A Bayern München és az angol Manchester United is érdeklődést mutat Neuer iránt.

"Úgy gondolom Manuelből a világ egyik legjobbja kapusa lehet, de ehhez minimum rendszeresen a Bajnokok Ligájában kellene szerepelnie" - mondta Kahn a Bildnek. "Iker Casillas, Petr Cech és Gianluigi Buffon jelenleg a világ legjobbjai ezen a poszton, és Julio César ott van közvetlenül a nyomukban, de Manuel is eljuthat az ő szintjükre."

Manuel Neuer klubváltását nehezíti az érzelmi vonal, hiszen a játékos négy éves kora óta a Schalke igazolt labdarúgója. A hírek szerint az átigazolásban döntő szerepe lehet Neuer barátnőjének, Kathynek, aki müncheni születésű és szívesen költözne vissza Münchenbe.