Vágólapra másolva!
Törőcsik András 2011-től az Újpest labdarúgócsapatánál vállal munkát. Kovács Zoltán sportigazgató szerint az egykori negyvenötszörös válogatott Törőcsik játékosmegfigyelő és szaktanácsadó lesz a Megyeri úton.

"Valóban felvettük a kapcsolatot Andrással, a részletekről még tárgyalunk" - nyilatkozta a Borsnak Kovács Zoltán, az újpestiek sportigazgatója, majd hozzátette: "Terveink szerint Törő játékosmegfigyelőként vagy együttesünk csatárjátékának javítása érdekében szaktanácsadóként dolgozna Újpesten."

Mészöly Géza, a lila-fehérek edzője örül a legenda érkezésének: "Amikor édesapám, Mészöly Kálmán szövetségi kapitányként dolgozott, Andris volt a kedvenc játékosa. 1981-ben, a Vasas tartalékcsapatának játékosaként magam is játszottam ellene egy barátságos meccsen. Múltja, szakmai képzettsége megkérdőjelezhetetlen, sokat remélek tőle, a mai futballban is naprakész."

A szakvezető azt várja Törőcsiktől, hogy vegyen részt az élvonalbeli csapat edzésein, a tavaszi idényben pedig a tétmeccsek után elemezze az Újpest csatárjátékát, majd mondja el, mit lehet tenni az eredményesség javítása érdekében.

"Nagy kihívás és megtiszteltetés számomra, hogy szeretett klubom felkért erre a szép feladatra, igyekszem minden tudásommal segíteni majd az Újpestet" - mondta a napilapnak Törőcsik.

Az 55 éves Törőcsik augusztus 26-án elesett, beverte a fejét, és hónapokig kórházban volt, jelenleg is mankóval jár. Október 15-én az [origo]-nak adott interjújában baleseteinek a részleteiről is beszélt.