Vágólapra másolva!
Angol lapinformációk szerint Sam Allardyce távozása után Diego Maradona érkezhet a Blackburn labdarúgócsapatának kispadjára. A Daily Mirror szerint az indiai tulajdonosok úgy vélik, az argentin világbajnok karaktere tökéletes megoldás lenne az általuk megálmodott célokhoz. Maradona még sosem dolgozott Európában, az argentin válogatott előtt pedig mindössze két rövid kalandja volt hazája bajnokságában.

Az angol Premier League-ben 13. helyen álló Blackburn labdarúgócsapata hétfőn menesztette Sam Allardyce-t, majd lehetséges utódaként Diego Maradonát nevezte meg. A nyilatkozatok alapján úgy tűnik, a klub indiai tulajdonosai cégük, a Venky's London Limited marketingszempontjai alapján hozták a döntést.

Számukra ugyanis mindegy, milyen pozícióba sikerül megnyerniük a korábbi világsztárt: a vezetőedzői poszt mellett akár az általános igazgatói, vagy a technikai igazgatói székbe is beülhet. Maradona munkáját a Premier League viszonyaival tisztában levő angol stáb segítené.

Maradona eddigi edzői pályafutása nem bővelkedik állomásokban. 1994-ben a Deportivo Textil Mandiyúnál, egy évre rá egy másik argentin klubnál, a Racing Club de Avellanedánál volt vezetőedző, ám egyik helyen sem bizonyult túl sikeresnek. 2008-tól irányította az argentin válogatottat, amelyet kijuttatott a dél-afrikai világbajnokságra, ahol a negyeddöntőben búcsúzott.

Maradona a vb után nem tudott megegyezni az argentin szövetséggel, így távozott hazája válogatottjától. Nemrég úgy nyilatkozott, hogy szívesen irányítana Premier League-ben szereplő csapatot, ám kedvenc együttesei kispadján egytől egyig kiváló szakemberek ülnek.