Vágólapra másolva!
Újabb különös ügyet vizsgál a Svéd Labdarúgó Szövetség - írja a Sportbladet. A Lennart Johansson-trófea után most az új nemzeti stadion betonalapja rejthet magában szurkolói üzenetet.

Az újság által közölt képek alapján egy hatalmas AIK-ot éltető zászló volt kiterítve a stadion közepén, amelyet ma már 30 centiméter vastag beton fed.

"Volt itt pár srác, akik egy nagy zászlót fektettek a betonba. Minden dokumentálva lett. Az alapot viszont már nem bonthatjuk fel" - mondta a kivitelező, aki szerint a szövetséget senki nem tájékoztatta az akcióról.

Az 55 ezer néző befogadására alkalmas Swedbank Arena 2 milliárd svéd koronából épülhet fel 2012 második felére.

A szövetségnek azért kellemetlen az eset, mert a létesítményről még nem dőlt el, hogy melyik klubnak lesz a hazai pályája. Stockholmban több profi klub is működik, az AIK mellett a Djurgardens és a Hammarby is szívesen találna új otthonra a stadionban.

Az esetek növekvő száma miatt a svéd szövetségben attól tartanak, hogy a labdarúgásuk több szimbóluma is rejthet magában hasonló szurkolói jelzéseket.

A bajnoknak járó Lennart Johansson-trófeáról a közelmúltban derült ki, hogy a serleget készítő svéd ötvös valóban elhelyezett benne egy titkos feliratot, amellyel saját kedvencét, a Djurgardens csapatát élteti, nem pedig a Hammarbyt, ahogy azt korábban írta a sajtó. "A Djurgardens a legjobb" feliratot azonnal eltávolították a kupáról.