Vágólapra másolva!
Az utolsó helyen álló West Ham 3-1-re nyert a Gera Zoltánnal felálló Fulham ellen a Premier League 19. fordulójában, és ezzel pontszámban beérte a most legyőzött riválist. A West Ham győzelméből két góllal vette ki a részét Carlton Cole, aki utolsó öt Fulham elleni meccsén hat gólt szerzett. A két manchesteri csapat gyorsan eldöntötte a három pont sorsát, a City az ötödik percben már két góllal ment a Newcastle ellen, míg a United szintén korán megtörte a Sunderlandet Dimitar Berbatov fejesével.

Pedig a karácsonyi forduló nyitómeccse nem úgy indult, hogy most fog megszületni a West Ham első idegenbeli győzelme a szezonban, a 11. percben Simon Davies adott középre jobbról, Aaron Hughes pedig szép mozdulattal fejelt a hálóba.

A Fulham magabiztosan játszott a mezőnyben, de egy védelmi hiba elég volt a West Hamnek az egyenlítéshez, Etuhu szerencsétlenül szúrt be a labdába a 16-oson belül, ami pont jó lett Carlton Cole-nak, aki a hosszú sarokba gurított. Még a félidő vége előtt a fordítás is összejött a vendégeknek, Scott Parker tette át a labdát a hosszú oldalon egyedül álldogáló Piquionne-nak, aki közelről nem hibázott.

Az első félidő összefoglalója:


A második félidőben nagyon erőtlenül ment előre a Fulham, igazi helyzetig csak Andy Johnson jutott, de a vébén nagyot potyázó Green ezúttal a helyén volt, és a hajrában Cole balos löketével a West Ham bebiztosította a győzelmét, amivel talán megmentette Avram Grant edzőt. A másik oldalon Mark Hughes is nehéz helyzetbe került a vereséggel, rá sem lehet ismerni a tavasszal parádézó, az Európa Liga döntőjéig menetelő csapatra.

Cole második gólja mindent eldöntött:


A MU gyorsan nyomatékosította a Sunderlandben, hogy a pontszerzésről ne álmodjon, az ötödik percben Rooney pazar labdát varázsolt Berbatov fejére, aki a rövid sarokba bólintott. A United elképesztő fölényben játszott, az első félidőben Berbatov és Anderson is megdöngette a kapufát, és Gordonnak is volt pár bravúros védése.

Egy gól és több helyzet az első félidőből:


A második játékrész elején aztán Berbatov egy Anton Ferdinandon megpattanó lövéssel kettőre növelte az előnyt, és ezzel el is dőlt minden, a meccsre jellemző, hogy a Sunderland Zenden révén először a 78. percben találta el a kaput.


A MU mögött jelenleg a nála két meccsel többet játszó városi rivális áll a második helyen, amely az ötödik percben már két góllal vezetett, előbb a Newcastle kapusa, Tim Krul adta el a labdát, amiből Barry lőtt gólt, majd egy újabb labdavesztés után Tévez lőtt becsúszva a Szarkák kapujába. A Newcastle a szokásosnak mondható Andy Carroll-góllal még visszajött a meccsbe, de Tévez elvarrta a szálakat, a City így hétfő estig biztosan a második helyen marad.

Premier League,19. forduló:
Fulham - West Ham United 1-3 (1-2)
gól
: A. Hughes (11.), illetve C. Cole (37., 73.), Piquionne (45+1.)

Blackburn Rovers - Stoke City 0-2 (0-0)
gól: Huth (51.), Wilson (90+3.)

Bolton Wanderers - West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
gól: M. Taylor (40.), Elmander (86.)

Manchester United - Sunderland 2-0 (1-0)
gól: Berbatov (5., 57.)

Newcastle United - Manchester City 1-3 (0-2)
gól: A. Carroll (72.), illetve Barry (2.), Tévez (5., 81.)

Wolverhampton Wanderers - Wigan Athletic 1-2 (0-2)
gól: S. Fletcher (87.), illetve Rodallega (9.), Cleverley (20.)

Aston Villa - Tottenham Hotspur 1-2 (0-1)
gól:
Albrighton (82.), illetve Van der Vaart (23., 67.)
kiállítva: Defoe (28., Tottenham)

Blackpool - Liverpool - elhalasztva
Everton - Birmingham City - elhalasztva

hétfő:
Arsenal - Chelsea 21 ó

Az élcsoport:
1. Manchester United 17 38-16 37 pont
2. Manchester City 19 28-16 35
3. Arsenal 17 34-19 32
4. Chelsea 17 31-12 31
5. Tottenham Hotspur 18 27-23 30
6. Bolton Wanderers 19 32-25 29