Vágólapra másolva!
Mészöly Géza elismerte, hogy pénz hiányában az Újpest labdarúgócsapata kénytelen lesz elengedni a kulcsjátékosait, és saját nevelésű fiatalokkal pótolni őket. A vezetőedző a Magyarhirlap.hu-nak azt is elmondta, hogy Tisza Tibort a Debrecen szeretné szerződtetni. A bajnokságban eddig bukdácsoló újpestiek a Magyar Kupa megnyerésével szeretnék kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést.

"Simon Krisztiánt vinné a holland Feyenoord, Tisza Tibort a Debrecen, Korcsmár Zsoltot pedig valószínűleg a norvég Brann szerződteti" - árulta el a Magyarhirlap.hu-nak az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza, aki nem titkolta a klub anyagi gondjait. "Pénzünk tényleg nincs, így házon belül próbáljuk majd pótolni őket."

Az őszi gyengélkedésre Mészöly Géza több okot is megnevezett. "A tizedik forduló után hullámvölgybe kerültünk. Ennek sok összetevője volt, több játékosunk megsérült, mint például Sitku, Böőr, Barczi. A klub nehéz anyagi helyzete is zavart keltett a fejekben. Annak azért örülök, hogy nem volt ígérgetés a vezetőktől, korrektül elmondták, mi a helyzet."

A tabella tizenegyedik helyén telelő Újpestnél mostantól a Magyar Kupa kerül előtérbe. "A kupában még állunk, célunk megnyerni, és indulni az Európa Ligában. A bajnokság előtt a harmadik-hatodik hely valamelyikének a megszerzése volt az elvárás, ezt még mindig elérhetőnek tartom. Számomra ugyanakkor a legfontosabb, hogy tavasszal egységes csapat fusson ki a pályára, mert most sajnos nem volt az. Játékban sokan elismerték az Újpestet, izgalmas meccseink voltak, de többször kikaptunk. A célom röviden: tetszetősség és eredményesség" - nyilatkozta Mészöly Géza.