Vágólapra másolva!
A Sky Sports értesülései szerint a Manchester City kész 30 millió eurót fizetni Edin Dzekoért a Wolfsburgnak. A BL-szereplésre hajtó angol klubnál ugyanakkor többen is távozni készülnek. Roberto Mancini elismerte, hogy az Aston Villa ellen mesterhármast szerző Mario Balotelli is honvággyal küzd, de cáfolta, hogy az olasz csatár elhagyja a csapatot.

A SkySports.com-on megjelent hír szerint a Premier League-ben második helyen álló Manchester City előrehaladott tárgyalásokat folytat a Wolfsburggal Dzekóról. A bosnyák csatárt idén az AC Milannal és a Juventusszal is kapcsolatba hozták, ám nyáron meghiúsult szerződtetése.

Legújabb kérőjének törekvését, a manchesteri csapat menedzsere, Roberto Mancini is elismerte. A hírek szerint az angol klub hajlandó 30 millió eurót áldozni a támadóért, és további 5 milliót fizet a németeknek, ha az együttes bejut a Bajnokok Ligájába. A 24 éves bosnyák csatár 2007 óta 111 Bundesliga-meccsen 66 gólt szerzett a Wolfsburgban, míg a válogatottban 31 meccs után 17 találatnál tart.

A közelmúltban sorozatban nagy neveket leigazoló Manchester Citytől a januári átigazolási időszakban többen is távozhatnak, ami megkönnyítheti Dzeko érkezését. A Sky Sports szerint Adebayor és Santa Cruz is elhagyja a csapatot.

Hasonló hírek röppentek fel az Aston Villa ellen a kispados Carlos Tévez helyén nagyot alkotó Mario Balotelliről is, de Roberto Mancini ezt a 4-0-s diadal után megcáfolta. "Mindössze 20 éves, most hagyta el először hosszabb időre a családját, ilyenkor természetes a honvágy, de nem hiszem, hogy ez hosszabb távú probléma lenne" - vélekedett a menedzser.

"Fontos, hogy meg tudjuk tartani őt. Ebben az idényben rengeteget fejlődhet, ha úgy játszik, ahogy ma tette, Európa legjobb játékosai közé léphet" - árulta el az olasz szakember.