Vágólapra másolva!
Mikor a 2008-2009-es idény hajrájában a Manchester United fiatal támadója, Federico Macheda góljával megnyerte az Aston Villa elleni mérkőzést, akkor az olasz tinédzser aligha gondolta, hogy a következő másfél évben mindössze 11 bajnokin játszik. A még mindig csak 19 éves Macheda többnyire még a kispadra sem fér oda, márpedig ebben az életkorban a minél több játéklehetőség nagyon fontos, amivel Sir Alex Ferguson is tisztában van, így kölcsönadják a csatárt.

A kérdés már csak az volt, hogy hová: Ferguson ugyan abbéli reményét fejezte ki, hogy a támadó marad a Premier League-ben, és a West Bromwich Albion állítólag be is jelentkezett érte, ám egyre valószínűbb, hogy a csatár a Serie A-ban köt ki. Nevelőegyesülete, a Lazio is szívesen látta volna, sőt, a Parmával is kapcsolatba hozták, de a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Sampdoria lesz a csapata. A játékos menedzsere, Giovanni Bia ugyanis elárulta, hogy már mindenben sikerült megegyezniük, és gyakorlatilag csak az aláírás hiányzik a szerződésről, Macheda a hét végén akár pályára is léphet a Sampban. A genovaiaknál Antonio Cassano távozása miatt üresedés volt a csatársorban, így az új szerzemény rögtön a kezdők közé kerülhet.

További átigazolási hírek
A Valencia megszerezte a francia Lille védőjét, Adel Ramit, azonban a szezon végéig rögtön vissza is kölcsönözte korábbi egyesületének. A Lens ötmillió euróért eladta togói csatárát, Abdulrazak Boukarit a Stade Rennes-nek. A Werder Bremen leigazolta a svéd Elfsborg bosnyák származású csatárát, Denni Avdicot. Az AS Roma középpályását, David Pizarrót a Zenit Szankt-Petyerszburg szeretné megszerezni. A Hoffenheim a Schalke 04 középpályásával, Jermaine Jonesszal pótolná a Bayern Münchennek eladott Luiz Gustavót. Az Arsenal mexikói támadója, Carlos Vela kölcsönben a Bolton Wanderersben köthet ki. A Liverpool érdeklődik a Hamburg holland szélsője, Eljero Elia iránt. Az Internazionale a Mallorcának és a Hérculesnek is felajánlotta hondurasi támadóját, David Suazót.