Vágólapra másolva!
A házigazda Katar Üzbegisztán elleni mérkőzésével pénteken megkezdődik a labdarúgó Ázsia-kupa, amely remek kiugrási lehetőség a fiatal tehetségek számára. Videós összeállításunkban összeszedtük, hogy kik lehetnek a torna nagy felfedezettjei.

Bombagóllal és védelmi bakival indult az Ázsia-kupa - videó

Naif Hazazi
Ország: Szaúd-Arábia
Klub: al-Ittihad
Kor: 21 év
Poszt: csatár
A legtehetségesebb szaúdi játékos, fiatal kora ellenére évek óta stabil kezdő az al-Ittihadban, ahol 68 meccsen 45 gólt szerzett. Gyors, veszélyes a levegőben, a fontos gólok szerzője.

Naif Hazazi:

Khalfan Ibrahim
Ország: Katar
Klub: al-Sadd
Kor: 22 év
Poszt: támadó középpályás, csatár
Fiatalon az al-Sadd vezéregyénisége lett, 2006-ban meg is választották az év legjobb ázsiai játékosának, ekkor csupán 18 éves volt. Villámgyors és remekül cselez.

Khalfan Ibrahim:

Ahmed Khalil
Ország: Egyesült Arab Emirátusok
Klub: al-Ahli
Kor: 19 év
Poszt: csatár
Még nincs húsz, de már 52 mérkőzést játszott klubjában, és szinte minden második meccsén betalált, ugyanis 23 gólnál jár. A 2008-as U19-es Ázsia-bajnokságon végső győzelemig vezette a válogatottat, ő lett a gólkirály és őt választották meg a torna legjobb játékosának is. Remek fizikai adottságokkal rendelkezik, jó a helyzetkihasználása.

Ahmed Khalil:

Szon Heung-Min
Ország: Dél-Korea
Klub: Hamburg
Kor: 18 év
Poszt: csatár
Tavaly igazolt a német bajnokságba, a Köln ellen 18 évesen gólt lőtt, ezzel ő lett a Hamburg legfiatalabb gólszerzője a Bundesligában. Gyors, jól cselez és nagyon érzi a kaput, Németországban elnevezték a koreai Gerd Müllernek.

Szon Heung-Min:



Li Csung-Jong
Ország: Dél-Korea
Klub: Bolton
Kor: 22 év
Poszt: jobbszélső
Az angol Premier League-ben szereplő Bolton 2009-ben szerződtette a szélvészgyors, jól cselező szélsőt, aki a világbajnokságon is a dél-koreai válogatott egyik legjobbja volt, gólt szerzett Argentína és Uruguay ellen is. Az angol szakírók a manchesteri Pak Dzsi Szunghoz hasonlítják a nagy munkabírású, fáradhatatlan Li Csung-Jongot.

Li Csung-Jong:

Arash Afhsin
Ország: Irán
Klub: Foolad
Kor: 21 év
Poszt: csatár
Az iráni keret legfiatalabb játékosa, mégis tőle várják, hogy minél tovább vezesse a csapatot. Az idén remek formában van, kilenc góllal vezeti az iráni bajnokság góllövőlistáját. Példaképe a brazil Ronaldo.

Arash Afhsin:

Sindzsi Kagava
Ország: Japán
Klub: Borussia Dortmund
Kor: 21 év
Poszt: támadó középpályás
A dortmundi csapatból Hajnal Tamást kiszorító Kagava az idén berobbant a Bundesligába és az Ázsia-kupa egyik legnagyobb sztárja lehet. Gyors, remekül cselez, jól lát a pályán, jól lő, igazi univerzális támadó középpályás, emellett gólérzékeny is, a német bajnokságban tizenhét meccsen nyolc gólt szerzett.

Sindzsi Kagava: