Vágólapra másolva!
A Bilbao 1-1-es döntetlent játszott a Málaga otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának nyitómérkőzésén. A Sevilla nem egy, hanem három ponttal gazdagodott vendégként, miután fordítani tudott a Real Sociedad ellen. A gólokat ipari mennyiségben szállító Barcelona a Deportivót sem kímélte, a listavezető a pazar szabadrúgásgólt szerző és két gólpasszt kiosztó Lionel Messi vezérletével 4-0-ra nyert La Corunában.

Az elmúlt napokban többek között Júlio Baptistát, Enzo Marescát és Martin Demichelist megszerző Málaga éppen az argentin hátvéd fejesével szerzett vezetést a 81. percben, és úgy tűnt, ez a gól elég lehet a győzelemhez.


A hosszabbítás utolsó percében aztán jött a hidegzuhany, Gabilondo szabadrúgása után Javi Martinez a kapunak háttal állva, bravúros mozdulattal csúsztatott a jobb sarokba.


A Sevilla ha nem is simán, de nyert San Sebastianban, pedig félidőben még a Real Sociedad vezetett 2-1-re. A második felvonásban a 63. és a 65. percben is gólt szereztek a vendégek, a szűk előnyt pedig sikerült is megtartaniuk.

Diego Rivas csavarásával vezetett a Sociedad:


Kanouté kapásgóllal egyenlített:


Llorente csizmaszárral találta el a labdát, de így is a helyére ment:


Luis Fabiano közelről pöckölt a hálóba:


Negredo nagy passza után Kanouté a rövid sarkot választotta:


Az éllovas Barcelona a 26. percben törte fel a Deportivo védelmét, Messi zokni melletti passzát Villa éles szögből lőtte el Aranzubia lábai között.


A Barca kényelmesen focizott, a Depor meg szinte semmit sem csinált, de háromszor így is fel kellett állnia középkezdéshez, először akkor, amikor Messi gyönyörűen csavart a jobb felsőbe egy szabadrúgást.


A 78. percben egy másik Aranylabda-jelölt, Iniesta villant, a vb-döntő egyetlen gólszerzője ballal lőtt laposan a jobb alsóba.


Az utolsó döfés Pedro nevéhez fűződik, aki Messi alakítása után löbbölte át a labdát Aranzubia fölött. A Barca 18 forduló alatt mindössze öt pontot vesztett, 57 gólt szerzett, és biztos, hogy a következő fordulót is az élről kezdi.


Primera División, 18. forduló:
Málaga - Athletic Bilbao 1-1 (0-0)
gól:
Demichelis (81.), illetve J. Martinez (93.)

Real Sociedad - Sevilla 2-3 (2-1)
gól: Diego Rivas (23.), J. Llorente (43.), illetve Kanouté (25., 65.), Luis Fabiano (63.)

Deportivo La Coruna - Barcelona 0-4 (0-1)
gól: Villa (26.), Messi (51.), Iniesta (78.), Pedro (80.)

vasárnap:
Espanyol - Real Zaragoza 17 ó
Mallorca - Almería 17
Osasuna - Getafe 17
Racing Santander - Sporting Gijón 17
Real Madrid - Villarreal 19
Levante - Valencia 21

hétfő:
Hércules - Atlético Madrid 21 ó

Az élcsoport:
1. Barcelona 49 pont
2. Real Madrid 44 (17 mérkőzésből)
3. Villarreal 36 (17)
4. Valencia 31 (17)
5. Espanyol 28 (17)
6. Atlético Madrid 27 (17)