Vágólapra másolva!
Berbatov műeséssel harcolta ki a Manchester United győztes gólja előtti büntetőt a Liverpool ellen az FA-kupában, a vendégektől Gerrardot kiállították, Dalglish kemény meccsen tért vissza. A Tottenham simán elintézte a harmadosztályú Charltont.

Kilencezer Liverpool-szurkoló utazott el Manchesterbe, hogy lássa Kenny Dalglish visszatérését a csapat élére. A ManUnited elleni FA-kupa-meccsen a hazai kezdőből kimaradt Rooney, Van der Sar és Vidic, valamit az Ázsia-kupán szereplő Pak Dzsi-szung is.

Játszott viszont Dimitar Berbatov, aki rögtön az első perc végén bemutatott egy jókora műesést. Howard Webb büntetőt ítélt, Giggs nem hibázott, hamar előnybe került a United.


A következő percekben akadt néhány Liverpool-helyzet, Kuszczak egyszer bizonytalankodott is a kapuban, de az egyenlítés nem jött össze. A 32. percben Gerrard és Carrick egyszerre startolt becsúszva egy labdára, előbbi volt keményebb, piros lapot kapott érte.

A félidőt Evans kapufája zárta, megduplázhatta volna előnyét a Manchester.

Fordulás után nagyon belekezdett, de csak helyzetekig jutott Alex Ferguson csapata. Ahogy a Liverpool is: Babel és Aurelio lövésénél is nagyott védett Kuszczak.

A továbbiakban kiegyenlített játék zajlott, nem is változott az eredmény.

FA-kupa, 3. forduló:
Manchester United - Liverpool 1-0
gól:
Giggs (2., 11-es)
piros lap: Gerrard (32.)
ManUtd: Kuszczak - Rafael Da Silva, Rio Ferdinand, Evans, Evra - Nani, Carrick, Fletcher (Anderson, 62.), Giggs - Berbatov, Hernandez (Owen, 75.)
Liverpool: Reina - Kelly, Skrtel, Agger, Aurelio - Kuyt, Meireles (Shelvey, 60.), Lucas, Maxi (Babel, 60.) - Gerrard, Torres (N'Gog, 77.)

Tottenham - Charlton Athletic 3-0
gól:
Townsend (49.), Defoe (58., 60.)

Chelsea - Ipswich Town 16.00
Leicester City - Manchester City 17.00