Vágólapra másolva!
Az FA-kupában az Ipswich Town ellen aratott gólzáporos győzelemmel talán kilábalt a hullámvölgyből a Chelsea labdarúgócsapata, azonban a londoni klub játékoskerete még mindig túl szűknek tűnik ahhoz, hogy több fronton is helyt tudjon állni. Elsősorban a védelemben akadnak gondok, amit a hírek szerint a Manchester City játékosával, Micah Richardsszal szeretnének megoldani.

Carlo Ancelotti csapata az ősz közepén még listavezető volt, ám az elmúlt hetek gyengébb eredményei miatt visszaesett az ötödik helyre. Az olasz szakembernek a hátsó alakzat összeállításában nem kis problémát jelentett a sok sérülés, hosszabb-rövidebb ideig Bosingwára, John Terryre, Branislav Ivanovicra és Alexre sem számíthatott.

Nem csoda, hogy Ancelotti többször is hangsúlyozta: ha igazolnak valakit januárban, akkor az csakis védő lehet.

A Chelsea korábban bejelentkezett a Benfica brazil bekkjéért, David Luizért, de a lisszaboniak nagyon sokat kértek érte. A legújabb hírek szerint a londoniak figyelme így a Manchester City kiválósága, Micah Richards felé fordult.

A 22 esztendős játékos a védelem jobb oldalán és középhátvédként is bevethető, és elégedetlen helyzetével a Citynél, ahol nem számít alapembernek. Richards a héten állítólag külön beszélt erről Roberto Mancini edzővel, aki számít rá, azonban a védő ennek ellenére is távozni szeretne. Mindez kapóra jöhet a Chelsea-nek, de Roman Abramovicsnak nem lesz olcsó vétel Richards - az ára 20 millió font körül lehet.

További átigazolási hírek:
A Hamburg német válogatott védője, Dennis Aogo 2015-ig meghosszabbította szerződését.

A Corriere dello Sport értesülései szerint a Juventusnál felmerült a Parma bolgár csatárának, Valerij Bozsinovnak a leigazolása.

Az angol The Mirror úgy tudja, hogy a Liverpool 20 millió fontot fizetne az Anderlecht tinédzser támadójáért, Romelu Lukakuért.

www.global-soccer.eu