Vágólapra másolva!
A spanyolok vb-sikere miatt még Messi is Xavira vagy Iniestára tippelt az Aranylabda átadása előtt. Az immár kétszeres aranylabdás argentin csak hazája vb-szereplése miatt elégedetlen, ami szerinte rontott is a megítélésén a szavazás idején.

"Nem számítottam erre a díjra, mert mindenki folyton Xaviról és Iniestáról beszélt. Ők szintén megérdemelték volna az Aranylabdát, mert mindketten főszerepet játszottak Spanyolország vb-győzelmében, ez pedig általában el is szokta dönteni a díj sorsát" - fogalmazta meg érzéseit Messi a FIFA honlapján. "Ezért azt gondoltam, kettejük egyike nyer majd. Csodás meglepetés ez nekem."

A kérdésre, hogy mit érezhetnek most Iniestáék, az argentin elmondta: "Nem hiszem, hogy szomorúak. Nagy dolog ez mindhármunknak, szerintem mind élveztük a gálát. A szavazók mellettem döntöttek, amiért nagyon hálás vagyok. Ez egymás után a második Aranylabdám, és ugyanúgy örülök neki, mint az elsőnek, ha nem jobban."

Argentína negyeddöntős vb-búcsúja viszont hiányérzetet kelt a 23 éves klasszisban: "Nem volt rossz vébénk, de a célunkat, a végső győzelmet nem értük el. Ez az én nagy bánatom tavalyról. Az idei Copa Americát azért is szeretnénk megnyerni, mert úgy jóval nyugodtabban készülhetnénk a következő vébére."