Vágólapra másolva!
A szurkolók kérdéseire válaszolt a csapat honlapján George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa, aki elárulta, hogy a télen három-négy komoly játékos érkezésre várható. Hemingway elárulta, hogy a Magyar Futball Akadémia növendékei közül többen is külföldi csapatnál vannak teszten, de amíg a fiatalok nem érnek be, addig kénytelen légiósokkal feltölteni az első csapat keretét.

Hemingwayt többen is kérdezték a téli érkezőkről, a tulajdonos nem zárta ki, hogy a csapatnál korábban megfordult Ivancsics Gellért ismét Kispestre igazoljon, a szurkolók által felvetett játékosok (Csordás Csaba, Szili Attila, Genito) megszerzésére azonban nemleges választ adott.

Hemingway szerint három-négy komoly játékos szerződtetése várható, és azt is elárulta a tulajdonos, hogy a Magyar Futball Akadémia növendékei közül jelenleg hatan vannak külföldi tesztjátékon, nyolcan pedig az első csapattal készülnek a tavaszi szezonra.

"Én a magyar játékosok és az utánpótlás abszolút híve vagyok. De amig nincsenek meg a játékosok a saját utánpótlásomból, kénytelen vagyok őket valahonnan pótolni. Rendkívül buta lennék, ha nem preferálnám az akadémistákat, egy külföldi légióssal szemben" - válaszolta arra a szurkolói kérdésre, hogy a légiósokban vagy a saját nevelésekben látja-e a jövőt.

Néhány szurkoló nehezményezte, miért kell belépőt fizetni az edzőmérkőzésen, amire Hemingway azt felelte, hogy az MLSZ biztonsági szabályzata elég tetemes költségeket pakol a klubra, ezt próbálják visszaszerezni azzal, hogy ezer forintot kell fizetni a felkészülési meccsek megtekintéséért.

Az is kiderült, miért nem indult a Honvéd a téli terembajnokságon, az indoklás szerint a legfőbb ok az, hogy a mérkőzéseket Budapesttől távol rendezik. Az őszi idény nagy részét még Massimo Moralesszel csinálta végig a Honvéd, majd beugróként Szalai László vezette a csapatot, amelyet tavasszal már Supka Attila irányít majd.

"Massimo Moralest én egy jó edzőnek tartom. Emberi kvalitásai egy más kérdéscsoportba tartoznak. Szakmai tudásában nem csalódtam, emberi hozzáállásában annál inkább" - mondta az olasz edzővel kapcsolatban Hemingway.

Egy másik kellemetlen ügy a bundabotrány, amelybe a Honvédot is belekeverték, a 2009-ben játszott, Győr elleni Magyar Kupa-döntőt és a Fenerbahce elleni UEFA-kupa selejtezőt is gyanúba keverték. "Az egészet nevetségesnek tartom. Semmit sem tudok, csak amit az újságokban olvasok. Ha van bizonyíték, tessék elővenni, és eltiltani a gazembereket. Ha nincs, tessék abbahagyni a cirkuszt" - reagált a témára Hemingway.

"Sajnos a vidámságpirulákat a törvény tiltja, úgyhogy ilyeneket nem tudok osztogatni" - válaszolt a kispesti tulajdonos arra a szurkolói ötletre, amely azt forszírozta, hogy vissza kéne hozni a jó hangulatot a Bozsik-stadionba. Hemingway egyébként többször is viccesen felelt a kérdésekre, amikor egy szurkoló azt kérdezte, az emlékezetes edzőkergetés után lesznek-e biztonságiak az ifimeccseken, azt mondta, reméli nem szükséges, mondván "egy disznó nem csinál nyarat". Egy másik válaszból pedig az is kiderült, hogy a kispesti vezér szabadidejében olvas, ifimeccseket néz, moziba jár és a lányokat kergeti.