Vágólapra másolva!
A Diósgyőr után második csapatként a Vasas jutott be a teremlabdarúgó-bajnokság debreceni nagydöntőjébe, miután szombaton megnyerte a sorozat második, szegedi tornáját.

Az újszegedi sportcsarnokban telt ház, közel 3000 ember előtt rendezték meg a második selejtezőt, amelyen 2x12 perces mérkőzéseken a biztos nagydöntőt érő első és a továbbjutási reményekre jogosító második helyért küzdöttek a csapatok.

Az A csoportból a hibátlan mérleggel záró Vasas került a fináléba, a B jelűből pedig a körbeverések után a jobb gólkülönbséggel rendelkező Szolnok.

A döntőben aztán egy nem túl izgalmas összecsapáson büntetőkkel a Vasas harcolta ki a biztos debreceni döntős helyezést.

A teremtornán fennakadást okozott, hogy a csarnokba több, állítása szerint érvényes jeggyel rendelkező FTC-szurkoló nem tudott bejutni a telt ház miatt, ezért a bejárat előtt tumultus alakult ki. A Fradi-drukkerek az ftc.hu szerint akkor tudtak csak bejutni, amikor már ürültek a szektorok, az MLSZ pedig közleményben jelezte, hogy akik az érvényes jegyük ellenére kinnrekedtek, azokat teljeskörűen kárpótolni fogják.

A csoport:
KITE-Szeged - Vasas 1-4 (0-3)
Vasas - Lombard Pápa Termál 4-3 (1-1)
KITE-Szeged - Lombard Pápa Termál 2-7 (0-4)
A csoport végeredménye: 1. Vasas 6 pont, 2. Pápa 3, 2. KITE-Szeged 0

B csoport:
Kecskeméti TE-Ereco - Szolnoki MÁV 1-3 (1-2)
Ferencvárosi TC - Szolnok 1-0 (0-0)
Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE-Ereco 2-3 (2-1)
A csoport végeredménye: 1. Szolnok 3 (3-2) pont, 2. Ferencvárosi TC 3 (3-3), 3. Kecskemét 3 (4-5)

Döntő:
Vasas - Szolnok 1-1 (0-1) - büntetőkkel: 4-3

A következő, egyben utolsó selejtezőre jövő vasárnap Szombathelyen kerül sor. A győztesek - kiegészülve a három selejtezőtorna két legjobb másodikjával - a házigazda jogán már döntős Debrecennel csapnak össze január 30-án a Főnix Csarnokban. A végső győztes ötmillió forinttal lesz gazdagabb. A bajnokság összdíjazása 19 millió forint.

A téli bajnokságot legutóbb 2005-ben rendezték meg, akkor a REAC nyerte a sorozatot.