Vágólapra másolva!
A francia strandlabdarúgók felkészítése után ismét a nagypályás labdarúgásban vállalt szerepet Eric Cantona, a Manchester United legendája.

A korábbi francia válogatott támadó a New York Cosmos labdarúgócsapatának sportigazgatója lett, amely minden követ megmozgat, hogy helyet kapjon az Egyesült Államok focibajnokságában, az MLS-ben.

A városnak a Red Bull New York révén már van élvonalbeli csapata, de a jelenleg az észak-amerikai fociligában, a NASL-ben szereplő Cosmos korábban világhírű volt, hiszen olyan játékosok fordultak meg a klubban pályafutásuk végéhez közeledve, mint a német Franz Beckenbauer, a brazil Pelé, aki a klub tiszteletbeli elnöke, vagy a holland Johan Neeskens.

A New York Cosmos tulajdonosa, Paul Kemsley azért nevezte ki Eric Cantonát, hogy alakítson ki egy erős játékoskeretet, amellyel jó eséllyel szerepelhetnének az MLS-ben.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a New York Comos rám gondolt" - mondta Cantona. "Csodálatos terveket szövöget a klub. A Cosmosnak van múltja, erős anyagi háttere, így minden adva van a szép jövőhöz. Szeretném, ha a csapat újra az USA legjobbja lenne."