Vágólapra másolva!
Spanyol lapértesülések szerint Jose Mourinho a távozását fontolgatja a Real Madridtól, miután kiábrándult a klub vezetőinek viselkedéséből. A Real hétvégi döntetlenje után újra a felszínre került a portugál edző és a Jorge Valdano sportigazgató közötti feszültség.

Az AS című spanyol sportlap azt írja, Mourinho nem tud napirendre térni afelett, hogy a klubnál elutasították a csatársor megerősítéséről szóló kérését.

Mourinho Higuaín kidőlése után ragaszkodott ahhoz, hogy a jelenlegi szezonban és a nyáron is érkezzen támadó a csapathoz, ám előbbi kérését Jorge Valdano sportigazgató elutasította.

A feszültséget fokozta a Real hétvégi döntetlenje az Almería ellen, amely után Valdano számon kérte Mourinhón, hogy miért hagyta a kispadon Karim Benzemát.

A Valdano és Mourinho közötti feszültségnek mélyebb gyökerei is vannak: a sportigazgató és az edző egészen másképp látja a futballt, ez már korábban is konfliktust szült, és várható volt, hogy ez előbb-utóbb ismét a felszínre kerül. (A Mourinho és Valdano közti konfliktusról itt olvashat.)

Mourinho meg van róla győződve, hogy a klub a jelenlegi felépítésével nem lehet sikeres. Amellett, hogy szerinte kevés beleszólása van a csapat igazolásaiba, az is a korábbi kéréseivel ellentétes döntés volt, hogy a Real elhalasztotta a tárgyalásokat Pepével a védő új szerződéséről.

Az AS szerint amennyiben Mourinho a távozás mellett dönt, bőven válogathat az ajánlatok közül, ennek némileg ellentmond, hogy négy évre szóló szerződése van a Reallal, ami megdrágíthatja szerződtetését.