Vágólapra másolva!
Az AC Milan hazai pályán 3-0-ra legyőzte a megbetegedett Rudolf Gergelyt nélkülöző Barit a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, így készülhet Koman Vladimir és Laczkó Zsolt csapata, a Sampdoria ellen.

Az idén nem veszi félvállról az Olasz Kupát sem az AC Milan, ezt bizonyítja a Bari elleni kezdőcsapat. A bajnokságot vezető, a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe jutott piros-feketék vezetőedzője, Massimiliano Allegri ugyan pihentette egy-két játékosát, de így is a bivalyerősnek mondható Robinho, Cassano, Ibrahimovic hármassal támadott.

A vendégek ugyanakkor nem nevezték a mérkőzésre a Juventus ellen góllal debütált Rudolf Gergelyt, aki megbetegedett.

A Milan már a tizenkilencedik percben megszerezte a vezetést, amikor egy kontra után Zlatan Ibrahimovic gyönyörűen csavarta fel a labdát a bal felsőbe.

Ibrahimovic gólja:

Az első félidő hosszabbításában a fiatal Alexander Merkel növelte a hazaiak előnyét. A gólpasszt adó Robinho lesen volt, amikor megkapta a labdát, a játékvezető azonban megadta a gólt.

Merkel gólja:

A második félidőben Robinho maga jeleskedett a góllövésben, ezúttal nem állt lesen a brazil játékos, és beállította a 3-0-s végeredményt.

Robinho gólja:

Olasz Kupa, nyolcaddöntő:
AC Milan - AS Bari 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Ibrahimovic (19.), Merkel (45+2), Robinho (65.)

A Milan a nyolc között Koman Vladimir és Laczkó Zsolt csapatát, a Sampdoriát fogadja.

A további párosítások:
Napoli - Internazionale
Juventus - AS Roma
Palermo - Parma