Vágólapra másolva!
Akarata ellenére a Liverpool futballistája marad a világ- és Európa-bajnok spanyol csatár, Fernando Torres.

Az angol élvonalbeli klub honlapján jelentette be, hogy nem engedi el a spanyol válogatott támadóját annak ellenére sem, hogy a Chelsea - az angol média értesülései szerint - brit átigazolási rekordot jelentő 40 millió fontos (mintegy 12,6 milliárd forint) ajánlatot tett érte.

Torres azt követően kérte elengedését a londoniakhoz, hogy a Liverpool pénteken - magyar pénzben számolva körülbelül 7,3 milliárd forintért - megszerezte a holland Ajax uruguayi válogatott csatárát, Luis Suárezt. A huszonnégyéves dél-amerikai légiós 2007-ben igazolt az amszterdami csapathoz, melynek színeiben 154 meccsen 110 gólt szerzett, az előző bajnoki szezonban pedig harmincöt találattal gólkirály lett.

A huszonhatéves Torrest 2013-ig köti szerződés a Liverpoolhoz, de van az az összeg, amennyiért kénytelenek lennének őt eladni. Fernando Torres szerződésében ugyanis 50 millió fontos kivásárlási záradék szerepel, ez tavaly nyáron került bele, amikor a játékos hosszabbított a klubbal. Torres ugyanis biztosítékot akart arra az esetre, ha a klub már nem felelne meg az ambícióinak. Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyzet: a Liverpool szinte biztos, hogy ebben a szezonban sem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájára, de még az Európa Liga sem biztos, hogy összejön. A Guardian úgy tudja, hogy a spanyol csatár jelezte a Liverpool tulajdonosainak: mindenki jobban járna, ha jó pénzért eladnák őt a Chelsea-nek.

További átigazolási hírek

A Schalke 04 megszerezte a Rosenborg ghánai középpályását, Anthony Annant. A Birmingham City kölcsönvette az orosz Rubin Kazany nigériai csatárát, Obafemi Martinst. A Blackburn Rovers spanyol jobbhátvédje, Míchel Salgado egy évvel meghosszabbította szerződését. A Juventus állítólag Djibril Cissével vagy Jorgosz Szamarasszal enyhítheti csatárproblémáit.