Vágólapra másolva!
Az FTC Labdarúgó Zrt. többségi tulajdonosa, Kevin McCabe szerint itt az idő, hogy túladjon a Fradin. Az angol üzletember úgy véli, hogy nem kap a klub annyi támogatást, mint más csapatok az önkormányzatoktól, az APEH is tartozik a Ferencvárosnak, a vezetők között is feszült a viszony, továbbá a tv-közvetítések miatt is jelentős bevételtől esik el a klub.

"Rendkívül büszke vagyok a Fradi megvásárlása óta elért sikereinkre, annak ellenére, hogy egyértelműen hiányzott a Főváros és a Ferencvárosi Torna Club egyes tagjainak támogatása. Ezért - ahogy azt már 2008. áprilisában, az FTC Labdarúgó Zrt. megvásárlásakor is kijelentettük - most érkezett el a megfelelő pillanat hogy átadjuk a Fradi irányítását olyan megfelelő magyar kezekbe, akik szintén tudják mit képvisel a Ferencváros Magyarországon" - olvasható Kevin McCabe közleményében, amely az FTC honlapján jelent meg.

Később azt írja, elszomorítja az, hogy Budapesten a Fradi nemzetközi befektetőjét zárt ajtókkal várták és várják, amit szerinte a következő tények támasztanak alá:

"- Szinte egyáltalán nem kaptunk magyar részről szponzori támogatást, annak ellenére, hogy más klubok önkormányzati vagy kormányzati segítséggel ilyen támogatáshoz jutnak.

- Egyes, korábbi szponzoraink - akiket megörököltünk az FTC Labdarúgó Zrt.-vel együtt - megszegték a vállalt szponzori kötelezettségeiket.

- Egy igen jelentős nagyságú, a Zrt. által befizetett ÁFA-összeg már nagyon hosszú ideje nem került az APEH által visszatérítésre.

- A Fradi minden egyes meccsének televíziós közvetítése miatt nyilvánvalóan kevesebben látogatnak ki a mérkőzésekre, így csökkentek a jegybevételek is. Az MLSZ-nél a mai napig nem történt semmi, amely választ adna arra, hogy miként lehetne kompenzálni Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb klubjának ebből eredő bevételkieséseit.

- Gondot okoz a mindennapi munkában az a feszült kapcsolat a Fradi és az Ferencvárosi Torna Club (aki az FTC Labdarúgó Zrt.-ben 5%-os részesedéssel bír) egyes vezetői között, amely helyzet a Ferencvárosi Torna Club elnökének alábbi kijelentése miatt jött létre: 'Meg fogjuk venni az FTC Labdarúgó Zrt.-t'.

- Határozottan cáfolom azokat a híreszteléseket, mely szerint mások helyett, magyarországi személyek képviseletében és döntései alapján járok el a Fradi ügyében. Bárki meggyőződhet arról, hogy a labdarúgás iránti elkötelezettségem már legalább 20 évre nyúlik vissza, így ezen a területen igen nagy tapasztalattal rendelkezem. Ezért is tettem ajánlatot 2008-ban az FTC Labdarúgó Zrt. és ingatlanjainak megvásárlására a Scarborough Csoporton keresztül, amely teljes egészében a saját családi vállalkozásom."

McCabe szerint most érkezett el az idő, hogy "a fent említett okokból a Fradi vezetését más, hasonlóan hozzáértő szakemberekre bízzam. Ezen szándékomról tájékoztattam a politika szereplőit helyi és magasabb szinten is" - zárul a közlemény.

A klubtulajdonos először november 9-én jelentette be, hogy részben vagy egészben értékesítené a zrt. részvényeit, azóta többek között egy orosz lapban is meghirdette a futballcsapatot, és többször találkozott Tarlós Istvánnal annak reményében, hogy a főpolgármester segíthet befektetőt találni, komoly érdeklődő azonban mindeddig nem jelentkezett.

Megkérdeztük Alexander Gerstlt, a labdarúgó zrt. igazgatóját, hogy a mostani közlemény jelent-e bármi előrelépést az ügyben. Az igazgató szerint erről nincs szó, azaz továbbra sem sikerült potenciális vevőjelöltet találni, Kevin McCabe éppen ezért felhívásnak szánta a közleményt, hogy nyomatékosítsa a klub eladásának szándékát.