Vágólapra másolva!
A ciprusi Doxa Katokopia magyar kapusa, Nagy Zoltán az [origo] érdeklődésére megerősítette azt a helyi újságokban megjelent hírt, amely szerint a vasárnapi Alki Larnaca elleni bajnoki előtt előbb a klubjánál, majd a rendőrségen is feljelentést tett, mert a szintén Cipruson élő Kovács Béla meg akarta vesztegetni. Az egyszeres válogatott Kovács elismerte, hogy kihallgatták a rendőrök, ennél többet azonban nem akart mondani.

Megkeresésünkre Nagy Zoltán elmondta, a klubja és a rendőrség egybehangzó kérése miatt egyelőre nem mondhat részleteket az ügyről, az újságokban megjelent hírt azonban meg tudja erősíteni.

A Sigmalive.com szerint a Doxa magyar kapusa péntek este kapott telefonhívást egy egykori futballistától, aki arra akarta rávenni, hogy csalja el az Alki elleni mérkőzést. A Sigmalive úgy értesült, Nagyot a Ferencváros és a Bp. Honvéd egykori játékosa, Kovács Béla hívta fel, utóbbi a Nemzeti Sport megkeresésére mindent tagadott. Az egyszeres válogatott Kovács jelenleg is Cipruson él, korábban megfordult az Alki Larnaca és az ASIL Lysis együtteseiben.

Kérdésünkre, hogy tényleg Kovács próbálta-e rávenni a bundázásra és valóban négyezer eurót ajánlott-e neki, Nagy Zoltán igennel felelt, majd elmondta, hogy régóta ismeri Kovácsot, és jó kapcsolatban is voltak egymással. "Először csak a csapat vezetőjét értesítettem, nem akartam a rendőrségre menni, ez a klubvezetők döntése volt, ők ragaszkodtak hozzá" - állította Nagy.

Kérdésünkre, hogy pontosan mit kért tőle Kovács, Nagy annyit mondott, hogy az ellenfélnek kellett volna nyernie. A vasárnapi meccset ezzel szemben 3-0-ra a Doxa nyerte meg az Alki Larnaca ellen, Nagy teljesítményéről pedig a kapus szerint elismerően szóltak a helyi újságok.

A vesztegetéssel vádolt Kovács Bélát larnacai kisboltjában értük utol, ahol magyar termékeket árul. "Ügyvédem kérésére az ügy részleteiről semmilyen információval nem szolgálhatok" - mondta. "Valóban eltöltöttem pár órát a rendőrségen, de nem volt vallatás. Remélem, minél hamarabb lezárul az ügy, várhatóan két-három napon belül már bővebben nyilatkozhatok a részletekről."