Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás szerint Azerbajdzsán erősebb csapat, mint a legutóbb legyőzött Litvánia, és bár a szerda esti válogatott meccset Tököli Attilával együtt a kispadon kezdi, stuttgarti bemutatkozásából kiindulva ez nem is számít rossz előjelnek a számára.

"Nem szeretném lebecsülni az azerieket, az Eb-selejtezőkön például a törököket is legyőzték 1-0-ra, úgyhogy biztos nem képviselnek rossz játékerőt" - mondta az [origo]-nak Hajnal Tamás, aki először lett a válogatott keret tagja Stuttgart-játékosként. "Fontos teszt lesz a szerdai meccs, a lényeg, hogy újra összeálljon a csapat, megszokják egymást a játékosok, és bár az azeriek a hollandokhoz képest valóban gyengébbek, nekünk ezzel nem kell foglalkozni."

A válogatott tavalyi évzárója elég látványosra sikerült, a litvánok elleni meccsen folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket a csapat, a vége Priskin és Dzsudzsák góljaival 2-0 lett, de lehetett volna sokkal fölényesebb is a győzelem. Hajnal bízik abban, hogy sikerül folytatni az akkori mutatós támadójátékot, de keményebb meccsre számít Dubajban, mert szerinte a litvánok nem tanúsítottak akkora ellenállást.

Szalai Ádám sajnos biztosan nem tartja majd rettegésben az azeri védőket, mivel a Mainz csatára súlyos sérülést szenvedett. Hajnal azt mondta, a válogatottnál is téma a San Marino ellen triplázó támadó sérülése, és mindenki szorít neki, hogy mihamarabb felépüljön. "Ádám folyamatosan fejlődött, fontos eleme a válogatottnak, sajnálatos, hogy nem lehet itt köztünk. A pótlására behívott Tököli Attila rutinos játékos, volt már hasonló helyzetben, nincs szüksége pátyolgatásra, biztosan megállja majd a helyét."

Persze csak akkor, ha egyáltalán játéklehetősőséghez jut, mert Egervári Sándor a szerda reggel a Szalaihoz hasonló stílusú Priskint tette meg Rudolf ékpárjának a kezdőcsapatban, mint ahogy Hajnal is a kispadon kezdi a meccset, akárcsak a stuttgarti bemutatkozásán, amely ennek ellenére is remekül sikerült. Az utolsó helyezett Mönchengladbach a félidőben még 2-0-ra vezetett, de a Stuttgart végül 3-2-re fordított, és mivel a középpályás a félidőben állt be, így részese volt a bravúros győzelemnek.

Hajnal az átigazolási időszak utolsó napján az első számú bajnokesélyes Dortmundból szerződött a kiesés ellen harcoló Stuttgartba. "Mozgalmas hét van mögöttem, pozitívan alakultak az első napok, amiben a győzelemnek is nagy szerepe volt, szerencsére sikerült egész jó teljesítményt nyújtanom. Jó lenne ezt folytatni, a lényeg az, hogy bent maradjunk, de hosszú és nehéz út vár még ránk" - értékelte az első pár napot. A játékost nem zavarta, hogy a Gladbach ellen a kispadon kezdett, mivel tisztában volt vele, hogy nem lesz egyből fix helye a csapatban, de igyekszik kiharcolni a helyét a kezdőben.

Bár a Stuttgart veszélyeztetett csapatnak számít, a játéklehetőség szempontjából jó döntés volt a váltás, hiszen a szárnyaló Dortmundba nem tudta beverekedni magát Hajnal, új klubjában viszont fontosabb szerep várhat rá,. "Nem volt egyszerű az az időszak, amikor nem játszottam, de ugyanúgy készültem az edzéseken, és folyamatosan készen álltam arra, hogy a maximumot nyújtsam, ha megkapom a lehetőséget. Persze nem jó érzés, mikor az ember nem tudja aktívan kivenni a részét a csapat sikereiből, de ez is hozzátartozik egy játékos életéhez, profi módon kell feldolgozni, és még keményebben dolgozni. Én ezt megtettem, a többi már nem rajtam múlt, de a lényeg, hogy nem szabad feladni soha."

A Dortmundra azért így is odafigyel Hajnal, amint mondja, szép időszakot töltött a klubnál, és az emlékek nem törlődnek gombnyomásra, ráadásul a Borussia győzelmei a Stuttgartnak is a hasznára lehetnek, mivel az alsóházi riválisoktól fontos pontokat vehet el a bajnokesélyes. Ha a Stuttgart bent marad, Hajnal kölcsönadása automatikusan kétéves szerződésbe megy át.