Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club elnöksége hétfői ülésén Kubatov Gábort, a Fidesz országos pártigazgatóját jelölte az egyesület új elnökének. Az elnökségi ülés után megtartott sajtótájékoztatón nem érkeztek konkrét válaszok az FTC Labdarúgó Zrt.-vel kapcsolatos kérdésekre. A klub vezetői nem tudják, hogy kivel kell tárgyalni a zrt. megvásárlásáról, és Berki Krisztián esetleges újbóli szerepvállalásáról is csak az internetről értesültek.

Kocsis Máté, az FTC alelnöke, a VIII. kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elnökség elfogadta az eddigi elnök, Kovács Miklós lemondását, és Kubatov Gábort, a Fidesz országos pártigazgatóját jelölte új elnöknek.

Kubatov péntekig kért határidőt, mert egyeztetni szeretne a szakosztályokkal, az aranylabdás Albert Flóriánnal, Springer Miklóssal, az alapító unokájával, valamint az anyaegyesületnél fontos szerepet betöltő személyekkel, a klub olimpiai és világbajnok sportolóival, és csak teljes támogatottság esetén vállalja el a posztot.

A sajtótájékoztatón az [origo] megkérdezte, hogy a szerződés értelmében Kevin McCabe-nek a tulajdonosváltáskor az ingatlanokat is kötelezően át kell-e adnia, vagy a stadiont bérelnie kell majd az FTC-nek, de egyetlen olyan kérdésre sem érkezett konkrét válasz, amely a futballcsapat jövőjét firtatta, így azt sem tudtuk meg, hogy pontosan mennyiért árulja az angol üzletember a tulajdonrészét, és mekkora zrt. tartozása.

Kérdés az is, hogy mi lesz azzal az 1,2 milliárd forinttal, amelyet Kevin McCabe akkor helyezett letétbe, amikor megvette az ingatlanokat, és kötelezettséget vállalt a stadion felújítására. Kocsis azt mondta, nem tudják, mik szerepelnek a zrt. szerződéseiben, és csak az internetről értesültek arról is vasárnap, hogy "Berki Krisztián valaki lett a Ferencvárosnál".

Az alelnök furcsállta, hogy az anyaegyesületet - mint a zrt. társtulajdonosát - nem kérdezték meg, és nem tájékoztatták arról, hogy Berki újból szerepet vállalna a futballcsapatnál. "Az anyaegyesület továbbra is érdeklődik az FTC Labdarúgó Zrt. megvásárlása iránt, de egyelőre azt sem tudjuk, kivel kell leülni tárgyalni. A Fradi nem egy zacskó szotyi, amit az ember megvesz, megrág, kiköp, majd újra megvesz" - mondta Kocsis.