Vágólapra másolva!
Mezey György nem tartja rossz eredménynek a Vasas otthonában játszott 0-0-s döntetlent, a Videoton vezetőedzője ugyanakkor csak egy játékosával, Elek Ákossal volt elégedett a hétvégi bajnokin.

"A valamikori, sikeres futballidőkben, ha a csapat idegenben egy pontot szerzett, azt jó eredménynek tartották" - kezdte a Vidi.hu-nak adott nyilatkozatát Mezey. "Irreális elvárás, hogy ennek a Videtonnak mindenkor és mindenhol győznie kell, méghozzá nem is akármilyen játékkal. Ez lebeg a levegőben, s ennek fényében a mai küzdelmes, a talajviszonyok miatt a szinte lehetetlen folyamatos játék utáni döntetlen sokaknak csalódást okozott. Ezzel én nem értek egyet. Nyilván nem vagyok elégedett, de elfogadom, hogy így történt - ez a Vasas életre-halálra, a kiesés ellen játszott."

Forrás: MTI

Mezey György szerint játékosai nem tudtak alkalmazkodni a Vasas egyszerű játékstílusához és a pálya rossz talajához.

"Egy ilyen 'megkapom a labdát és előre vágom stílusban' játszó gárdával szemben a kombinatív, gyors játék lett volna a megoldás, ám az, a Fáy utcai görönyös talajon lehetetlen volt. Nem panaszkodom, és nem a pálya minőségét okolom az elmaradt győzelemért, csak a tényeket mondom. Az is tény, hogy a játékosok többsége nem tudta felvenni azt a ritmust, ami a Vasas ellen szükséges lett volna, vagyis ugyanabban a játékos stílusban igyekeztek megoldani a feladatokat, mintha a legjobb időben, a legjobb formában és a legjobb pályán játszottak volna. Különösen jól látszott ez André Alvesen. Egyetlen olyan játékos akadt, aki maximálisan küzdött és minden helyzetből igyekezett a lehető legtöbbet kihozni: Elek Ákos. Ugyanakkor Nem bántom a csapatot, mert a hősiesen bekkelő Vasassal szemben az utolsó húsz percben szinte mindent megpróbáltak."

Ezzel a döntetlennel hat pontra csökkent a Videoton előnye a második helyezett Ferencvárossal szemben.