Vágólapra másolva!
Bár sokáig úgy tűnt, Lionel Messinek semmi nem jön össze, a Valencia elleni meccset végül mégis a Barcelona argentin sztárja döntötte el a Primera División 26. fordulójában. Ami a bajnokság magyar érdekeltségű csapatait illeti: a Zaragoza a kispadon hagyott Pintér Ádám nélkül fordított a Bilbao ellen, míg a Deportivóval remiző Osasusában Vadócz Krisztián nem került be a keretbe.

A nap rangadóján a Valencia a Barcelonát fogadta, és az első félidő egyértelműen a vendégekről szólt, Messi egymaga négy gólig juthatott volna, de előbb öt másodperc alatt három helyzetet is elrontott,


majd önző volt, bepasszolhatta volna Villának a labdát, de inkább laza emelést választott, azonban nem találta el a kaput.


A második félidőben sokkal bátrabban játszott a Valencia, előbb a csereként beállt Soldado lőtt veszélyesen, majd Pablo Hernandez csavart a hosszú sarok mellé, de a Valenciában nyeretlen Guardiola is érezte, hogy ideje váltani, és Mascherano helyére behozta Pedrót.

A 77. percben a Barca eldöntötte a meccset, Adriano szépen vette vissza a labdát, majd középre gurított, Messi pedig úgy lőtt a jobb sarokba, hogy Guaita is belekapott a labdába. A címvédő a győzelemmel tíz ponttal vezet a Real Madrid előtt, amely csütörtökön este a Málagával meccsel a Bérnabeuban.


Primera División, 26. forduló:

Zaragoza - Athletic Bilbao 2-1 (0-1)
gól:
Jarosik (48.), Uche (55.), illetve F. Llorente (14.)

Getafe - Atlético Madrid 1-1 (1-0)
gól:
Manu del Moral (3.), illetve Elías (81.)

Villarreal - Hércules 1-0 (1-0)
gól:
G. Rossi (21.)

Osasuna - Deportivo La Coruna 0-0

Real Sociedad - Levante 1-1 (0-0)
gól:
Zurutuza (53.), illetve Del Horno (77.)

Valencia - Barcelona 0-1 (0-0)
gól:
Messi (77.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 71 pont/26 mérkőzés
2. Real Madrid 61/25
3. Valencia 51/26
4. Villarreal 50/26
5. Espanyol 40/26
6. Athletic Bilbao 38/26