Vágólapra másolva!
A Libériai Labdarúgó Szövetség honlapja szerint az ország válogatottjának szövetségi kapitánya, Bicskei Bertalan az afrikai országban mérgezett kekszet evett, és jelenleg Magyarországon ápolják, az állapota nem súlyos. A libériai futballelnök szerint nem történt mérgezés, Bicskei már 2010-ben betegen érkezett az országba.

A Libériai Labdarúgó Szövetség magát megnevezni nem kívánó forrása szerint Bicskei Bertalan a válogatottal Monrovia városában, az Antoinette Tubman-stadionban edzést tartott, miután valakitől egy mérgezett kekszet kapott, és rosszul lett tőle. "A legszomorúbb az egészben, hogy az edző nem emlékszik arra, hogy kitől kapta a kekszet" - idézte informátorát a Liberiansoccer.com.

A weboldal szerint a 66 éves trénernek felpuffadt a hasa, később begyulladt a füle, majd az eset után hazautazott Magyarországra, ahol jelenleg is egy kórházban ápolják. Az [origo] megpróbálta elérni Bicskeit, egyelőre sikertelenül.

Mivel a libériai válogatott soron következő, március 25-ei, Zöld-foki Köztársaság elleni, Afrika-kupa-selejtezőig biztosan nem épül fel, ezért - a szövetség honlapja szerint - egy ideig nem is tér vissza az országba.

Forrás: MTI

A libériai szövetség egyik tisztségviselője azt nyilatkozta, hogy "az eset példa nélküli, és nyomozást indítanak az ügyben". Hamarosan rendőrségi vizsgálatra is sor kerül, több futballszakértő azt követeli Libériában, hogy kérdezzék ki Bicskei Bertalan közvetlen munkatársait, a Liberiansoccer szerint többek között "azt a Joe Nagbét is, aki lemondott, de Frank Jericho Nagbét is, akit menesztettek a magyar edző javaslatára".

Többen azt követelik, hogy az egész stáb munkáját fel kellene függeszteni addig, amíg ki nem derül, mi állhat Bicskei állapotának a hátterében.

Csütörtök reggel a szövetség honlapja arról számolt be, hogy "Bicskei a teljes gyógyulásáig, kilencven napig nem tér vissza Libériába". Musa Bility szövetségi elnök ugyanebben a cikkben cáfolta, hogy Bicskei mérgezés miatt utazott Magyarországra. Bility szerint az edző már akkor beteg volt, mielőtt 2010-ben kinevezték libériai kapitánynak.

A Bors című napilap megkereste Bicskei feleségét, aki azt mondta: a férje állapota már nem ad okot az aggodalomra.