Vágólapra másolva!
A BBC Football Focus című műsorában Eric Cantona, a Manchester United korábbi francia labdarúgója volt a vendég, aki elmondta, hogy a legendás kungfurúgása kellemes emlék számára, mert sok embert boldoggá tett vele, bár elismeri, nem volt szép dolog.

Az amerikai New York Cosmos labdarúgócsapatának új sportigazgatója a MU játékosaként 1995-ben egy kungfumozdulattal megrúgott egy őt pocskondiázó Crystal Palace-szurkolót.

"Meg kellett tennem, azokért az emberekért, akik néha úgy érzik, hogy legszívesebben belerúgnának egy-egy idegesítő alakba. Én megtettem értük. Nagy nyomás nehezedik az emberekre a munkájukban, az életükben. Ha látnak valakit, aki megvalósítja elfojtott vágyaikat, az egy fajta szabadságérzetet kölcsönöz nekik" - mondta Cantona az interjúban, amely teljes egészében szombaton lesz látható a BBC One-on.


A Palace-drukker Matt Simmons megrúgásáért Cantonát négy hónapra eltiltották

"Az is felemelő érzés a szurkolóknak, amikor egy csatár gólt rúg, de az még boldogabbá teszi őket, amikor egy csatár lerúg egy huligánt" - tette hozzá büszkén a francia strandfoci-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. "Tisztában vagyok vele, hogy nem volt szép, de én már csak ilyen vagyok."

A színészetbe is belekóstoló Cantonát kérdezték a pályafutása során begyűjtött érmek és díjak sorsáról is.

"Fogalmam sincs, hol vannak. Egy érem, egy kupa nem maradt. A francia válogatottban 45 mérkőzésen léptem pályára, meccsenként két mezt használtam el, de csupán egyet tartottam meg. Olyan vagyok, mint egy börtönőr, nem foglalkozom a múlttal, csak a jövőbe tekintek. Kemény időszak volt a futballkarrierem" - mondta Cantona.