Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint a svájci Massimo Busacca bíró ítéletei okozták az angol csapat búcsúját a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntő visszavágóján az Arsenal 3-1-re kikapott Barcelonában, ráadásul Robin van Persie kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a meccset.

Robin van persie szerint vicc volt a piros lap, amelyet azért kapott a találkozó 56. percében, mert sípszó után elrúgta a labdát, és mivel már volt egy sárga lapja, az újabb kiállítást ért. Van Persie hiába védekezett azzal, hogy a nagy hangzavarban nem hallotta a sípszót, a játékvezetőt nem hatotta meg ezzel. A kiállítás pillanatában 1-1-re állt a meccs, vagyis az angolok álltak továbbjutásra, mivel az első találkozót 2-1-re megnyerték.

"Nem tudom elfogadni a játékvezető ítéletét. Nem tudom megérteni a felfogását. Egy ilyen fontos találkozón, egy ilyen szituációban, miért nyúlt bele ennyire a meccsbe?! Ha másodpercek teltek volna el a sípszó és a rúgásom között, még megértem, de ez így egy vicc" - mérgelődött Van Persie. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a holland felfokozott idegállapotban játszott, bizonyítja ezt az is, hogy az első sárgáját egy szünet előtti kakaskodás utáni törlesztésért kapta.

Az Arsenal vezetőedzője, Arsene Wenger sem volt épp nyugodt a lefújás után.

"Ezzel az ítélettel a játékvezető egy fantasztikusnak ígérkező második félidőt ölt meg. Ha egy durva szabálytalanság lett volna, akkor azt mondom, rendben, de ez felháborító" - mondta Wenger, majd rátért magára a mérkőzésre. "Az első félidőben egyértelműen a Barcelona dominált. A második játékrészben viszont több területet hagytak nekünk a házigazdák, többet támadtunk, és érzésem szerint akár nyerhettünk is volna. Ezután a meccs után két fajta ember lehet szomorú, aki szereti Arsenalt, és aki szereti a labdarúgást. Beszéltem az UEFA-ellenőrrel, velem értett egyet. Egy jó Barcelonától kaptunk ki, gratulálunk, de nem érdemeltünk ilyen búcsút."

A szünet előtt a Barcelona Cesc Fabregas könnyelműsége után szerezte meg a lélektanilag nagyon fontos vezető gólt. A Barcelona-nevelésű spanyol világbajnok a saját tizenhatosa előtt sarokkal próbált passzolni társához, de a hazaiak lecsaptak a labdára, majd Messi zseniális megmozdulásával már 1-0 volt a Barcelonának.

"Köszönöm a támogatást az Arsenal-szurkolóknak. Teljes felelősséget vállalok a vereségért. Ez volt életem egyik legrosszabb pillanata. Elnézést kérek mindenkitől" - írta Twitter-oldalán az Arsenal spanyol játékosa.

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
Messi büntetője után megkönnyebbültek a hazaiak




A boldogabb csapat részéről az edző, Pep Guardiola is a játékvezetővel kezdte értékelését.

"Wenger a meccs után azt mondta, gratuláljak a játékvezetőnek" - mondta Guardiola. "A valóság azonban az, hogy az Arsenal képtelen volt három egymást követő passzt pontosan kivitelezni, és egyszer sem lőtt kapura. Megértem, hogy dühösek, mert nem jutottak be a negyeddöntőbe, de ha ezt csak Van Persie kiállítására tudják fogni, hát legyen."

A keddi nyolcaddöntők másik mérkőzésén a Sahtar Donyeck hazai pályán is legyőzte az olasz AS Romát. Az ukránok az olaszországi 3-2-es siker után odahaza 3-0-ra verték Vincenzo Montella csapatát. Mexés révén itt is volt egy kiállítás a vendégek részéről, de nem lehetett erre fogni a búcsút.

"Az első félórában mutatott játékunkkal elégedett vagyok. Mexés kiállítása után próbáltam feltüzelni a csapatot, hogy megmaradjon a lelkesedésük. Kielemezzük a hibáinkat, és megyünk tovább" - értékelt Montella.

"Sokkal jobban játszottunk, mint a Roma. Természetesen ehhez az is hozzájárult, hogy ők a meccs jelentős részében tízen voltak a pályán. Idegesek voltak, és sokat hibáztak. Jól kontrolláltuk a találkozót, és éltünk a lehetőségekkel" - mondta Mircea Lucescu, a Sahtar román mestere.