Vágólapra másolva!
A mérkőzés manipulálásának vádjával vizsgálatot indított két februári barátságos válogatott találkozón közreműködő bírók, köztük az észt-bolgár meccset dirigáló magyar hármas ellen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A FIFA csütörtöki közleményében jelezte, hogy mostanra érkezett be valamennyi dokumentum az összecsapásokkal kapcsolatban, de azt nem közölte, hogy a fegyelmi bizottság mikor folytatja le az eljárást.

A február 9-én a törökországi Antalyában lejátszott bolgár-észt meccsen Lengyel Kolos játékvezető, valamint két asszisztense, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül bíráskodott, hiszen egyikük sem FIFA-kerettag. A 2-2-re végződött mérkőzés minden gólja büntetőből született. A meccs után levélben fordult az európai és a nemzetközi szövetséghez Aivar Pohlak, az észt szövetség elnöke. "Egyértelműen gyanús a mérkőzés, abban sem vagyok biztos, hogy a magyarok vezették a meccset, lehet, valakik álnéven tevékenykedtek" - nyilatkozta Pohlak, hozzátéve, megérte pályára lépni, csak "valami idióta befújt négy tizenegyest."

A FIFA szintén vizsgálja a szintén Antalyában játszott, Selmeczi Krisztián által vezetett Bolívia-Lettország meccset is, amelyet 2-1-re az európaiak nyertek meg, és mindhárom gól tizenegyesből esett. A német Stern magazin információi szerint mindkét meccset a fogadási maffia manipulálta, és az észt-bolgár találkozóra ötmillió euró értékben fogadtak.

A játékvezetőket - akik itthon képesítésük alapján csak az NB III-ben és a Budapest-bajnokságban vezethettek mérkőzéseket - az MLSZ felfüggesztette, az egyszer már elhalasztott fegyelmi tárgyalásra március 22-én kerül sor. A fegyelmi bizottság addig azt szeretné megtudni, hogy a találkozók hivatalos nemzetek közötti összecsapásnak minősülnek-e, amennyiben igen, indítványozza, hogy a fegyelmi eljárás hatáskörét a FIFA utalja át az MLSZ-hez.