Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a holland PSV Eindhoven hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a skót Glasgow Rangers ellen, a hazaiaknál Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a találkozót. A Liverpool kikapott Bragában, a Porto a CSZKA Moszkva vendégeként győzött, míg a Villarreal a 94. percben lőtte a győztes gólt Leverkusenben. Huszti Szabolcs csapata, a Zenit 3-0-s vereséget szenvedett a Twente otthonában, a magyar középpályás a 69. percben csereként lépett pályára.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
PSV Eindhoven (holland) - Glasgow Rangers (skót) 0-0
Eindhoven, 26 ezer néző
v.: Martin Hansson (svéd)
PSV: Isaksson - Manoljev, Marcelo, Bouma, Pieters - Hutchinson, Engelaar - Toivonen (Bakkal, 84.) - Lens, Berg (Koevermans, 70.), Dzsudzsák
Rangers: N. Alexander - Foster, Weir, Bartley, Bougherra, Whittaker - Lafferty (Wylde, 80.), Edu, Davis, Hutton - Diouf (Weiss, 64.)

Öt védővel, és mindössze egy csatárral, a szenegáli válogatott El-Hadji Diouffal soraiban lépett pályára a Glasgow Rangers a PSVC Eindhoven otthonában, a hazaiak kezdőcsapatából természetesen nem hiányozhatott Dzsudzsák Balázs.

Az első negyedóra komoly hazai mezőnyfölényben telt el, de helyzetig nem jutottak a hollandok. Egészen a 16. percig, ekkor Dzsudzsák balról Toivonenhez adott, aki egyből Berget ugratta ki, a svéd csatár lövését azonban a kivetődő Alexander óriási bravúrral védte.

Az első félóra nagyjából ennyi izgalmat tartogatott: egyszer Dzsudzsák még csúnyán kilőtte a stadionból a labdát, illetve Lens utolért egy hosszúnak tűnő labdát, ám beadását könnyedén húzta le a skótok kapusa. A 35. percben Lens két csel után a 16-os jobb oldali csücskétől lőtt, a labda centikkel kerülte el a bal felső sarkot.

A 37. percben Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása megcsúszott egy fejen, a hosszú saroknál érkező Marcelo viszont csúnyán elfejelte a labdát a jobb pozícióban érkező csapattárs, Berg elől. A 44. percben egy gyors kontra majdnem megtréfálta a PSV-t, de Foster elől sikerült szögletre menteni.

A félidőben egyik csapat sem cserélt. az 52. percben ismét Toivonen és Berg kötött csomót a glasgow-i lábakra, utóbbi lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. Öt perccel később Isaksson mentette meg kapuját a góltól, egy jobb oldali beadást Bartley fejelt tökéletesen a bal sarok irányába, a svéd kapus nagy vetődéssel mentett.

A 60. percben Dzsudzsák a 11-es ponttal egymgasságból, jobbról végzett el szabadrúgást, a kapura csavart labda centikkel szállt el a léc fölött. A 71. percben Dzsudzsák jobbról csodálatosan ível a hosszú sarokra, az érkező Marcelo megnézte a jobb alsó sarkot, majd a kapu mellé fejelt.

A hajrában ugyan végig mezőnyfölényben játszott az Eindhoven, de komoly gólszerzési lehetőségig sem jutott. A skótok jól bekkeltek, végül elérték céljukat, megúszták kapott gól nélkül a hollandiai túrát.

Huszti Szabolcs csapata, a Zenit 3-0-s vereséget szenvedett a Twente otthonában, a magyar középpályás a 69. percben csereként lépett pályára.

További eredmények:
CSZKA Moszkva (orosz) - FC Porto (portugál) 0-1 (0-0)
gól:
Guarín (70.)


0-1, Guarín

Bayer Leverkusen (német) - Villarreal (spanyol) 2-3 (1-1)
gól:
Kadlec (33.), Castro (72.), illetve Rossi (42.), Nilmar (70., 94.)


1-0, Kadlec


1-1, Rossi


1-2, Nilmar


2-2, Castro


2-3, Nilmar

Braga (portugál) - FC Liverpool (angol) 1-0 (1-0)
gól:
Alan (18., büntetőből)


1-0, Alan

Benfica (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 2-1 (1-1)
gól:
Maxi Pereira (42.), Jara (81.), illetve Luyindula (14.)

Dinamo Kijev (ukrán) - Manchester City (angol) 2-0 (1-0)
gól:
Sevcsenko (25.), Guszev (77.)

Twente (holland) - Zenit (orosz) 3-0 (1-0)
gól:
De Jong (25., 92.), Landzaat (56.)

Ajax Amsterdam (holland) - Szpartak Moszkva (orosz) 0-1 (0-0)
gól:
Alex (57.)