Vágólapra másolva!
A Tottenham először jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, az angol csapat háza táján így érthetően hatalmas volt az öröm a Milan elleni sikerrel megvívott nyolcaddöntő után, Harry Redknapp nem győzte dicsérni játékosait. A 16 között sorozatban harmadszor elbukó olaszok hiába játszottak jobban a White Hart Lane-en, még gólt sem lőttek a párharc során, nem csoda, hogy Clarence Seedorf könnyeivel küszködve nyilatkozni sem tudott a meccs után.

"Ha valaki két évvel ezelőtt azt mondja, hogy 2011 tavaszán a legjobb nyolc közé kerülünk a BL-ben, biztosan bolondnak néztem volna. A klub történetében először vettünk részt a BL-ben, megnyertük a legerősebb csoportot, és kapott gól nélkül búcsúztattuk a Milant, ez fantasztikus teljesítmény" - lelkendezett a továbbjutás után Harry Redknapp, a Tottenham edzője.

Redknapp csapatából a középpályán elképesztő mennyiségű munkát végző Sandrót emelte ki, aztán elmondta, hogy nem gondolt nagy ünneplésre a meccs utánra, egy pohár tea, egy szalonnás szendvics, valamint kutyasétáltatás szerepelt a tervezett programban. A Tottemham edzője az első angol menedzser lett, aki negyeddöntőbe jutott csapatával, mióta Bajnokok Ligájára keresztelték a sorozatot.

"Nem tudom, milyen messzire juthatunk. Eddig várakozáson felül teljesítettünk, és megpróbálunk minél tovább versenyben maradni" - elemezte csapata további esélyeit Redknapp.

A Milan sorozatban harmadszor esett ki angol csapat ellen a nyolcaddöntőben, ráadásul másodszor úgy, hogy gólt sem szerzett a 180 perc alatt. Pedig a Robinho, Pato, Ibrahimovic trió a Serie A-ban elég jól termelt, de ismét bebizonyosodott, hogy a svéd csatárnak nem megy az igazán fontos nemzetközi meccseken, Robinho az összes ziccerét kihayta, Pato pedig hiába volt aktív, meglehetősen sok hibával játszott.

Nem is csoda, hogy a csalódott Clarence Seedorf a könnyeivel küszködve jött le a pályáról, nem is tudott nyilatkozni az olasz riporternek, aki a lefújás után az orra alá dugta a mikrofont. A korábban a Spursben is megfordult Kevin-Prince Boateng ellenben beszédesebb volt, a ghánai középpályás úgy látta, a Milan jobban játszott Londonban, de hol egy rossz passz, hol egy védő akadályozta meg őket a gólszerzésben, és szerencséjükk sem volt.


"Egyénileg szenzációs képességekkel rendelkeznek, szerintem sokra hivatott csapat, amely a döntőig talán nem juthat el, de mindenkinek meg fogja nehezíteni a dolgát" - dicsérte a Tottenhamet Boateng. A Milannak még így is menthető a szezonja, hiszen a csapat ötpontos előnnyel vezet a Serie A-ban, és az olasz kupában is a legjobb négy között jár, az elődöntőben a Palermóval találkozik majd.