Vágólapra másolva!
A sok sérülés miatt Manuel Almunia személyében egyetlen rutinos kapussal rendelkezik az Arsenal labdarúgócsapata, ezért a londoni klub vezetősége felvette a kapcsolatot Jens Lehmannal. A 41 éves, korábbi német válogatott hálóőr tavaly nyáron vonult vissza az aktív játéktól, de várhatóan elfogadja a hathetes ajánlatot.

A Guardian szerint hamarosan aláírhatja az Arsenal szerződésajánlatát, és már a hétvégi, West Bromwich elleni bajnokin ott ülhet a londoniak kispadján Jens Lehmann. A 61-szeres német válogatott kapus 2003 és 2008 között 147 mérkőzésen már erősítette az Arsenalt, tavaly nyár óta azonban nem védett, miután 2010 júniusának végén lejárt a szerződése a Stuttgartnál, és bejelentette visszavonulását.

A 41 éves kapus rutinjára azonban nagy szüksége lehet az Arsenalnak, Arséne Wenger vezetőedző ugyanis nem számíthat az ujjsérüléssel bajlódó Wojciech Szczesny mellett a másik lengyel kapusra, a vállát fájlaló Lukasz Fabianskira sem. A Hull Citynél kölcsönben lévő Vito Mannone szintén sérült, így Manuel Almunia mellett csupán a 19 éves, korosztályos válogatott James Shea bevethető.

Lehmann szerződtetésének semmi akadálya, miután nem rendelkezik csapattal, az átigazolási időszakon kívül is szerződtethető, csupán a London Colney-i edzőpályán kell bizonyítani, olyan erőállapotban van, hogy vészhelyzet esetén számíthat rá a szakvezetés.