Vágólapra másolva!
A Real Madrid három sikertelen BL-párharc után negyedszer sikeresen túljutott a Lyonon a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a spanyol csapat az idegenbeli 1-1 után 3-0-ra legyőzte a francia együttest, és így 2004 után jutott ismét nyolc közé. A Chelsea-nek Londonban nem sikerült legyőznie a Köbenhavn csapatát, ám a dániai kétgólos siker miatt nem forgott veszélyben a továbbjutása.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Real Madrid (spanyol) - Lyon (francia) 3-0
Madrid, Bernabeu-stadion
v.: Skomina (szlovén)
Real Madrid: Casillas - S. Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María (Granero, 78.), Özil, C. Ronaldo (Adebayor, 74.) - Benzema (L. Diarra, 84.)
Lyon: Lloris - Réveillere, Lovren, Cris, Cissokho - Toulalan, Källström - Briand (Gomis, szünetben), Gourcuff (Pied, 69.), Delgado (Pjanic, 80.) - Lisandro López
gól: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)
sárga: Pepe (9.), Carvalho (30.), ill. Gourcuff (38.), Cissokho (54.)
továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel

A Lyon és a Real Madrid a szerdai meccs előtt hét alkalommal találkozott a Bajnokok Ligájában, és a spanyol csapat egyszer sem tudott nyerni, négy döntetlen mellett három alkalommal is a franciák diadalmaskodtak; 2005-ben, 2006-ban és 2010-ben is a Lyon jutott a legjobb nyolc közé. Ha most a Real nyer, akkor 2004 óta először jut BL-negyeddöntőbe.

A Real Madrid kezdőcsapatába visszatért a sérüléséből felépült Cristiano Ronaldo.

Madridi rohamokkal kezdődött a meccs, előbb Cristiano Ronaldo lőtt fölé egy szabadrúgást, majd Marcelo éles szögből próbálkozott, de Lloris kiütötte a labdát. A szögletből Khedira megelőzte a rosszul kimozduló kapust, de a kapufára fejelt.

Az első negyedóra végén egy bal oldali szabadrúgást szépen csúsztatott meg középen Ronaldo, de Lloris bravúrral védett. Az első komolyabb francia helyzetnél Delgado csavart a bal alsó felé, de Casillas kitolta a labdát.

Ronaldón nem látszott a sérülés miatti kihagyás, a portugál aranylabdás remekül ment el a bal oldalon, majd befelé húzott, 18 méterről lőtt, Lloris látványos mozdulattal tolta szögletre a labdát.

A 37. percben megszerezte a vezetést a Real: Marcelo tört előre a bal oldalon, Ronaldóval kényszerítőzött, majd egy gyönyörű csellel elfektette Lovrent, lövésébe Lloris még beleért, de a labda a kapuba hullott. (1-0).


Benzema növelhette volna kettőre az előnyt a volt csapata ellen, de a francia csatár közeli lövését Lloris bravúrral védte. Egy perccel később Benzema már a kapuba talált, de fejesgólját a játékvezető les miatt nem adta meg.

A veszélyesebben játszó spanyolok megérdemelten vezettek a szünetben, és az 1-0-val továbbjutásra álltak.

A szünetben középpályást cserélt csatárra a Lyon, Gomis érkezett Briand helyére.

Forrás: AFP
Pepe vs. Lloris

Benzema szerzett labdát a félpályánál, Özillel passzolgatva szépen vitték be a tizenhatoson beülre, de a német középpályás lövése szögletre pattant. Az akciót végig követő Ronaldo hisztizve vette tudomásul, hogy őt nem vonták be a játékba. Két perccel később Özil éles szögből, szabadrúgásból veszélyeztetett, de nem tudta átverni Llorist, aki kiütötte a rövidről a labdát.

A 64. percben Ronaldo jó ütemben ugratta ki Benzemát, a tizenhatoson belül Réveillere vállal ellökte honfitársát, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A 66. percben már nem tudták megállítani Benzemát, aki egy védelmi hibát kihasználva egyedül vezethette a labdát Llorisra, és higgadtan a kapuba gurított a volt csapata ellen. Az idén hetedik BL-meccsén hatodik gólját szerezte (2-0).


Két perccel később Benzema duplázhatott volna, de kapáslövése nem sokkal fölé ment.

A 72. percben szépíthetett volna a Lyon, a csereként beállt Gomis a tizenhatos sarkáról a hosszú felsőt vette célba, de Casillas szögletre tolta a labdát.

A sérüléséből visszatért Ronaldót az utolsó negyedórára lehozta Mourinho.

Eldőlt a továbbjutás, Özil fejjel ugratta ki Di Mariát, aki a kimozduló Lloris felett hanyag mozdulattal pöckölte át a labdát (3-0).


A 84. percben Özil kapott kiugratást a bal oldalon, beadását Lovren a saját kapujába rúgta, de a védő szerencséjére les miatt lefújták az akciót.

A Real Madrid a vártnál talán simábban, 3-0-ra verte a Lyont, így 4-1-es öszesítéssel, 2004 év után ismét bejutott a nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Hét éve a Monaco ütötte el az elődöntőtől a Realt, a spanyol csapat utoljára 2002-ben nyerte meg a BL-t.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Chelsea FC (angol) - FC Köbenhavn (dán) 0-0
London, Stamford Bridge
v.: Moen (norvég)
Chelsea: Cech - Bosingwa, Terry, Ivanovic, A. Cole - Mikel (Essien, 84.), Ramires, Lampard, Zsirkov (Malouda, 76.) - Anelka (Torres, 68.), Drogba
Köbenhavn: Wiland - Wendt, Antonsson, Zanka, P. Bengtsson (Zohore, 61.) - Bolanos (Kristensen, 90.), Kvist, Claudemir, Vingaard (Santin, 74.) - Grönkjaer - N'Doye.
sárga lap: Drogba (54.), illetve Claudemir (68.), Bolanos (81.)
továbbjutott: a Chelsea, 2-0-s összesítéssel

A Chelsea edzője, Carlo Ancelotti meg merte tenni azt, hogy kihagyja a kezdőből az 50 millió fontért vett Fernando Torrest. Persze az Anelka, Drogba csatárduótól is joggal elvárhatja az olasz tréner, hogy hamar eldöntse a továbbjutás kérdését a dániai 2-0-s siker után, amelyen mindkét gólt a francia csatár lőtte. (Az elefántcsontparti támadó csere volt, a 73. percben váltotta Torrest.)

A meccs rögtön egy nagy Chelsea-helyzettel kezdődött, a harmadik percben egy bal oldali beadást Lampard közelről mellé lőtt. A nyolcadik percben Ashley Cole nyolc méterről az oldalhálóba bombázott, majd nem sokkal később Drogba 19 méterről - egy szép csel után - ballal rászúrta, de Wiland megfogta a labdát.

A 18. percben mesés támadást vezetett a Chelsea: a 16-oson belül meginduló Drogba visszasarkazta a labdát az érkező Cole-nak, aki szépen tálalt Zsirkov elé, az orosz középpályás pedig középtávolról épphogy a bal kapufa mellé perdített.

Forrás: AFP
Ramires csatája Bengtssonnal

Az első nagy Köbenhavn-helyzet: a 27. percben N'Doye szabadrúgásból, 20 méterről a jobb oldali kapufát találta telibe. A folytatásban leült a meccs, a Chelsea nem erőltette a támadásokat, a dánok pedig nem tudták áttörni a hazai védelmet.

Az utolsó öt percben Drogba volt a legaktívabb: előbb egy ígéretes megindulásnál les miatt megállították, majd egy veszélyes beadásáról épphogy lemaradtak a csapattársai, végül pedig Wiland védte az elefántcsontparti csatár csavart lövését.

A második játékrészben továbbra is a Chelsea nyomott, de míg Drogba lövése elkerülte a kaput, Ramires löketét pedig a dán kapus védte, addig Mikel is csak annyival jutott közelebb a gólhoz, hogy Lampard szöglete után a kapufára fejelt.

Ramires nem találta el a kaput, Anelka lövését pedig Wiland védte, majd a Köbenhavn egyetlen csatára, N'Doye kért figyelmet: egyszer Cech kapust tesztelte, majd középtávolról fölé lőtt.

Torres negyed órával a vége előtt egy csel után a hosszú sarkot célozta meg, de Wilanda a helyén volt. Terry fölé fejelte a csereként beállt Malouda szögletét, de Drogba szabadrúgása sem okozott gondot a Köbenhavnnak. A 93. percben Essien kevés veszélyt jelentő lövésével zárult a meccs, amelyen a Chelsea számára tökéletes végeredmény született, hiszen a dániai 2-0-s diadal után ezzel a gól nélküli döntetlennel is könnyedén jutott tovább.

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Internazionale (olasz, címvédő), FC Barcelona (spanyol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), Chelsea (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), FC Schalke 04 (német).