Vágólapra másolva!
Huszonhárom fősre szűkítette keretét Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni két Európa-bajnoki selejtező előtt. Két kapus be-, öt mezőnyjátékos kikerült.

A világbajnoki ezüstérmes csapat szakvezetője az első számú kapus, Maarten Stekelenburg sérülése miatt két kapust is behívott a keretbe a múlt szerdán megadott 27 tagú névsorhoz képest: az utrechti Michel Vorm mellé Sander Boschker (Twente Enschede) és Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) kapott meghívót.

A mezőnyjátékosok közül viszont öttől köszönt el, így többek között Ruud van Nistelrooytól, illetve Dzsudzsák Balázs eindhoveni csapattársától, Jeremain Lenstől.

"Beszéltem Ruuddal, és jól tudja, hogy továbbra is a látókörömön belül van a jövő évi Eb-csapatot illetően, de ez nem jelenti azt, hogy minden meccsen játszani fog. Ha változik a helyzet, ő lesz az első, akit értesíteni fogok" - nyilatkozta Van Marwijk, hozzátéve, hogy nagyon örül Robben visszatérésének, akit a világ egyik legjobb támadójának tart.

A magyarok március 25-én a Puskás Ferenc-stadionban fogadják a hollandokat, majd négy nappal később Amszterdamban ismét megmérkőzik egymással a két válogatott. Az E csoportot jelenleg Hollandia vezeti 12 ponttal a kilencpontos magyar válogatott előtt.

A hollandok kerete:
kapusok:
Michel Vorm (Utrecht), Sander Boschker (Twente Enschede), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
védők:
Khalid Boulahrouz (VFB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV Eindhoven), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam)
középpályások:
Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (Twente Enschede), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)
csatárok:
Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke O4), Dirk Kuyt (FC Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)