Vágólapra másolva!
A PSV Eindhoven magyar labdarúgója, Dzsudzsák Balázs a holland szövetség honlapjának adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy már nem érez magán akkora nyomást a válogatottban, mint korábban.

"Az erősebb válogatottak közé tartozunk a csoportunkban, a saját kezünkben van a sorsunk" - nyilatkozta Dzsudzsák a Holland Labdarúgó Szövetség, a KNVB honlapjának.

A PSV Eindhoven szélsője a magyar futball elemzése mellett visszaemlékezett a Hollandiától tavaly nyáron, barátságos meccsen elszenvedett 6-1-es vereségre is. "Mindig elszégyellem magam, amikor arra a találkozóra gondolok. Nem volt szerencsés az időpont, mert mi már vakáción voltunk, míg a hollandok a világbajnokságra készültek. A gólomnak persze örültem, Stekelenburg oda is jött hozzám, és barátságosan azt mondta: te mindig betalálsz ellenem."

Az Ajax kapusa ezúttal sérülés miatt kihagyja az Eb-selejtezőket, ahogy Arjen Robben és Theo Janssen is. A kapust várhatóan Michel Vorm helyettesíti, míg a másik két játékos helyett egyelőre nem hívott be senkit sem Bert van Marwijk szövetségi kapitány.

"Már nem érzem azt a nyomást a címeres mezben, mint korábban. Úgy érzem, sokkal jobban játszom a válogatottban mostanában, és már a szurkolóktól is elmaradnak az olyan kérdések: miért nem játszol olyan jól, mint a PSV-ben?" - tette hozzá Dzsudzsák.

A Nyírlugosról indult támadó a hollandok elleni két Eb-selejtezőn várhatóan az Ajax bekkjével, Grégory van der Wiellel találkozhat a legtöbbet a pályán. "Rengetegszer játszottam már ellene. Kellemes ellenfél, mert nem rúg utánad, ha elviszed mellette a labdát. Viszont gyakran segíti a támadásokat, így nagyon kell rá figyelni."