Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a csapat kellemes meglepetést okoz majd a szurkolóknak pénteken, a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Dzsudzsák Balázs szerint a hollandok nem veszik komolyan a magyar válogatottat.

Egervári Sándor a Telkiben, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a taktikai hadrend 99 százalékig elkészült, többször elemezték a játékosokkal közösen a világbajnoki ezüstérmes futballját, s mindenki tudja, hogy mi lesz a feladata a pályán.

"Jó véleménnyel vagyok a játékosokról, bár előfordulhat, hogy a 70. perc környékén esetleg elfáradhat egy-egy olyan futballista, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutott a klubcsapatában. Ugyanakkor mentálisan mindenki tökéletesen felkészült, nagyon magabiztos ellenféllel állunk szemben, amely a világ egyik legjobb csapata" - fogalmazott a kapitány.

Egervári hozzátette, a válogatott alapjátékán nem sokat változtattak, de kisebb eltérés lehetséges, ugyanis az elemzések során sikerült megtalálniuk egy-egy rést a holland védelemben.

Dzsudzsák Balázs, a csapat támadója úgy véli, a vendégek kissé arrogánsan, a riválist lekezelve várják a mérkőzést, nem veszik komolyan a budapesti találkozót, inkább a keddi, amszterdami visszavágóra koncentrálnak.

"Három éve játszom Hollandiában, jellemző rájuk, hogy sok esetben úgy érzik, ők találták ki a labdarúgást. Egyáltalán nem félnek tőlünk, ez pedig kedvezhet nekünk, mindent meg kell tennünk, hogy meglepjük őket" - fogalmazott a PSV Eindhoven szélsője.

Dzsudzsák hozzátette, csütörtökön már nem érzett fájdalmat, bordaközi izmának húzódása teljesen rendbe jött. Kérdésre válaszolva azt mondta, nem készül arra, hogy rá nagyobb figyelmet fordítanak a hollandok, s esetleg két védőjátékos is őrzi majd.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Nem hiszem, hogy így lesz, bár az lenne a legjobb, ha rám többen figyelnének, akkor ugyanis több területhez jutnánk a pályán. Ugyanakkor a magyar válogatott nem egy futballistáról szól, hanem, ahogyan azt ősszel is megmutattuk, csapatként vagyunk igazán erősek."

A Magyarország-Hollandia Eb-selejtező pénteken 20.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A várható kezdőcsapatok:
Magyarország: Király Gábor - Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt - Vadócz Krisztián, Elek Ákos - Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely
Hollandia: Michel Vorm - Gregory van der Wiel, Joris Mathijsen, John Heitinga, Erik Pieters - Rafael van der Vaart, Nigel de Jong - Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay - Robin van Persie