Vágólapra másolva!
Tiszteli a magyar csapatot, de győzni szeretne a péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn Bert van Marwijk, a világbajnoki ezüstérmes holland együttes szövetségi kapitánya.

A szakvezető a csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, mindig is tisztában volt azzal, hogy a magyar egy futballnemzet, még azzal együtt is, ha az elmúlt évtizedekben a komoly eredmények elmaradtak.

"Riválisunk a legutóbbi három Eb-selejtezőjén nyert, ezért biztos vagyok benne, hogy meg fog izzasztani minket. Mi azonban magabiztosak vagyunk, eddig is minden mérkőzést meg akartunk nyerni" - mondta Van Marwijk.

A kapitány kérdésre válaszolva azt mondta: a magyar játékosok közül senkire sem fordítanak különös figyelmet, legfontosabb, hogy csapatként jobban teljesítsenek, mint a házigazdák.

"Számunkra különös jelentőségű a pénteki találkozó, mert nagyszerű győzelmi sorozat van mögöttünk, s most nem szabad kiengednünk" - fogalmazott. Van Marwijk hozzátette: nem okozott nagy problémát, hogy meghatározó játékosai közül többen is - Arjen Robben, Mark van Bommel, Maarten Stekelenburg - sérülés miatt kiestek, a futballban ugyanis ez gyakran előfordul.

A Magyarország-Hollandia Európa-bajnoki selejtező pénteken 20.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.