Vágólapra másolva!
Nem múlt el következmények nélkül az AEK Athén labdarúgócsapatának katasztrofális veresége a rivális Olimpiakosz Pireusz ellen. Négy nappal a 6-0-s kudarc után az athéniak csatára, Nacho Scocco a háza előtt egy gázpalack robbant. A görög sajtó szerint minden bizonnyal az AEK szurkolói követték el az akciót, ami ellen a klub közleményben tiltakozott.

A vasárnapi rangadón az Olimpiakosz megsemmisítő vereséget mért az AEK-re, ezzel a görög bajnoki címet is elhódította. Minden bizonnyal a sokkoló eredményhez köthető, hogy csütörtökön az együttes argentin csatárának, Scoccónak a kétszintes háza előtt robbanás történt. Az esetben nem sérült meg senki, csupán kisebb károk keletkeztek.

A görög klub szerint nyilvánvaló az elkövetők kiléte. Az athéni együttes közleményben ítélte el a robbantást, és ígérete szerint a kézre kerülésük után "a tetteseket örökre kizárja az AEK családjából".

A huszonöt éves Scocco 2008 óta erősíti az AEK-et, ahol eddig huszonöt gólt szerzett. Évi egymillió eurós keresetet biztosító szerződése 2013-ig szól. Az AEK Athén három fordulóval az alapszakasz zárása előtt harmadik a görög bajnokságban.