Vágólapra másolva!
Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője az Internazionale szombat esti 3-0-s legyőzése után Alexandre Pato és Clarence Seedorf játékát emelte ki. A holland focista szerint feldobta őt, hogy megkapta a csapatkapitányi karszalagot. A Milan-szurkolók által Júdásnak nevezett Inter-tréner, Leonardo soknak tartja a két csapat között kialakult ötpontos hátrányt.

A városi rivális Internazionale legyőzése után a Milan edzője elégedetten nyilatkozott, de óva intett, szerinte még nem nyerte meg csapata az olasz bajnokságot.

"Sokkal jobban játszottunk, mint az Inter, megérdemelten nyertünk" - kezdte Allegri a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. "Bebizonyítottuk, hogy a Bari és a Palermo elleni meccsek csak kisebb botlások voltak. Ettől a győzelemtől lendületet kaptunk, öt pontra nőtt az előnyünk, de ettől még nem nyertük meg a scudettót."

Allegri külön értékelte néhány játékosát is, a duplázó Patót a két gólja mellett kiemelte azért is, mert az Inter két középhátvédje között rendre megtartotta a labdát.

"Robinho kihagyta a ziccereket, de dicséretes, hogy ilyen sokszor helyzetbe tudott kerülni, a mezőny egyik legjobbja pedig Seedorf volt, megmutatta, hogy még mindig képes ezen a magas szinten végigjátszani egy meccset. A védelmünk ismét fantasztikus volt, Abate rengeteget fejlődött, hosszú távon az olasz válogatott első számú jobb oldali védője lehet. Boateng főleg a második félidőben villogott, Van Bommel pedig ismét bizonyította, hogy nagy hasznára tud lenni a csapatnak. Cassano kiállítása viszont nagyon bosszantó, tudja, hogy ha leveszi a mezét, akkor sárga lapot kap, mégis minden góljánál megteszi."

A korábban az Interben is megfordult Seedorf az elmúlt egy-két évben a Milan-drukkerek kereszttüzébe került a gyengébb teljesítménye miatt, szombaton azonban remekül irányította a csapatot, és régi fényében tündökölt.

"Régóta együtt van ez a keret, tudom, hogy az ilyen rangadókra hogyan kell felrázni a srácokat, a legfontosabb az volt, hogy csapatként játsszunk, most megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk. Jól ment nekem is a játék, mindig is büszke voltam arra, hogy a tízes számú mezt viselhetem a Milanban, szombaton Gattuso lecserélése után a csapatkapitányi karszalagot is megkaptam, ez pedig pluszmotivációt adott" - idézte a klub hivatalos honlapja a 35 éves holland középpályást.

Seedorf becsapja Cambiassót és Pandevet

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=CH9v1YCSH829Wgs1


Leonardo tavaly még a Milant irányította, az idén azonban az Inter kispadján ül, szombaton este a San Siróban meg is kapta a magáét a Milan-drukkerektől, akik kifütyülték őt. "Ez nem változtat semmin, továbbra is ugyanúgy szeretem a Milan szurkolóit, játékosként és edzőként is sok közös élményünk volt, de tovább kellett lépnem, most egy másik csapat sikeréért dolgozom" - mondta a brazil szakember, aki szerint az első percben kapott gól megpecsételte az Inter sorsát, és a Milan komoly lelki előnyben került ezáltal. "Ha sikerült volna még az első félidőben egyenlítenünk, akkor teljesen más mérkőzés lett volna. Így viszont öt pontra nőtt a hátrányunk, ami nagyon sok, de nem adjuk fel" - tette hozzá Leonardo.