Vágólapra másolva!
Mark van Bommel remekül érzi magát az AC Milannál, ezért ha rajta múlik, maradna az olasz labdarúgó-bajnokság listavezetőjénél, és megnyerné jövőre az Európa-bajnokságot a holland válogatottal.

A 33 éves holland középpályás a télen a Bayern München csapatkapitányi posztját eldobva igazolt fél évre a Milanhoz, ahol a sérült Andrea Pirlo szerepkörében stabil csapattag lett.

"Nagyon jó döntést hoztam, fantasztikusan érzem magam itt, igaz az, amit a Milanról beszélnek, hogy egy nagy család. Annak köszönhetjük a sikereinket is, hogy remek a hangulat az öltözőben és azon kívül is. Ha rajtam múlik, meghosszabbítom a szerződésemet" - nyilatkozta a Goal.com angol internetes oldalnak adott interjújában Mark van Bommel.

A Milan már kiesett a Bajnokok Ligájából, de a holland középpályás továbbra is nyomon követi a sorozatot, szerinte korábbi klubja, a Barcelona a legnagyobb esélyes. "Egyértelműen a Barca játssza a legszebb és legjobb focit, ők a favoritok, de a BL-ben bármi megtörténhet. Szerintem az Inter is képes továbbjutni a hazai 5-2-es vereség ellenére, akár 5-0-ra is legyőzheti idegenben a Schalkét, felhívtam Sneijdert, és ezt el is mondtam neki" - nyilatkozta Van Bommel.

Ami a holland válogatottat illeti, a rutinos középpályás elmondta: megnyerhették volna a dél-afrikai világbajnokságot, de a döntőben nem volt szerencséjük. Van Bommel a 2012-es Európa-bajnokságon szeretne javítani, szerinte a holland válogatott a világ egyik legjobb csapata, és képes megnyerni az Eb-t.