Vágólapra másolva!
Angol lapértesülés szerint a Fulham magyar légiósa, Gera Zoltán úgy döntött, hogy nem akar tovább a Premier League-ben futballozni, mert szeretné kipróbálni magát egy másik topligában.

"Már várom a szezon végét, hogy új klubhoz szerződhessek. Úgy érzem, most élem át a karrierem legjobb éveit, de remélem, hogy még jobb is lehetek" - idézte Gera Zoltánt a Fulhamchronicle.co.uk nevű internetes oldal.

"Másik országba szeretnék költözni a családommal. Spanyolországban, Olaszországban vagy Németországban szeretnék futballozni, hogy új környezetben is kipróbálhassam magam. Szeretnék új kihívásokat" - folytatta Gera, akinek nyáron lejár a szerződése, így bárhová ingyen igazolhat, csak a fizetéséről kell megegyeznie leendő klubjával.

Az [origo] megkérdezte a Gerát idéző angol weboldal egyik munkatársát, Paul Warburtont, hogy a Manchester United előtti meccset megelőzően miért mellőzte a Fulham vezetőedzője, Mark Hughes a magyar játékost. "Nem favorizálja, egyszerűen azért, mert az atletikusabb, több poszton is bevethető játékosokat helyezi előtérbe, az olyanokat, mint például Clint Dempsey vagy Damian Duff. Hughes szemében Gera nem számít olyan robosztusnak, mint az említett két játékos."

Huhges annak ellenére, hogy heteken át még a kispadra sem jelölte Gerát, azt nyilatkozta, hogy szeretné megtartani. Warburton szerint ennek az az oka, hogy az angol futballedzők szeretik, ha egy posztra több, nagyjából azonos képességű játékosuk is van.

A jövő pénteken a harminckettedik születésnapját ünneplő középpályás 2010-ben a Fulham egyik legjobb játékosának számított. Nagy része volt abban, hogy a csapat bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol az Atlético Madrid csak a hosszabbításban tudta két vállra fektetni az angol klubot. Tavaly májusban az [origo] tudósítója is megtapasztalta, hogy Gerát mennyire szeretik a drukkerek, egy sörözőben például dalba foglalták a nevét. De vajon hogyan viszonyulnak hozzá azóta, hogy peremember lett a londoni klubban?

"Már nem számít nyilvánvaló kedvencnek, igaz, nincs is különösebb bajuk vele a drukkereknek. Tavaly valóban nagyon népszerű volt, hiszen sorsdöntő gólokat szerzett az Európa Ligában. Bár az is igaz, hogy jelenleg nincs is olyan játékosa a csapatnak, aki igazi kedvenc lenne" - folytatta a Fulham-weboldal újságírója, hozzátéve, hogy talán a nemrég visszatért, és a Blackpool ellen duplázó Bobby Zamora az, akinek a nevét a leggyakrabban skandálják a lelátón.

Warburton megerősítette, hogy az edző mérges Gera ügynökére, Filipovics Vladanra. Mark Hughes úgy gondolja, Filipovic megpróbálja rábeszélni Gerát, hogy távozzon a Fulhamtől. (Filipovics reakciójáról - aki szerint "Hughes még csak nem is gratulált Gerának a hollandoknak lőtt duplájához" - itt olvashat bővebben.)

Az újságíró a Manchester United elleni meccs előtt azt mondta az [origo]-nak, hogy hiába lőtt Gera két gólt a hollandoknak, és bármilyen biztató dolgokat mondott is Hughes, a magyar játékos helyzete nem fog már megváltozni, és nem lesz kerettag. Ezzel szemben Gera bekerült a csapatba, és a kispadról a 68. percben beállva az éllovas Manchester United ellen játszhatott.